Voorleesfeestjes tijdens de Nationale Voorleesdagen in de bieb

Foto: Aline Dassel via Pixabay

Elst – Voorlezen is heerlijk om te doen en zo gezellig! Tijdens de Nationale Voorleesdagen van 25 januari t/m 4 februari kunnen peuters en kleuters in de bibliotheek extra vaak genieten van voorleesfeestjes en kindervoorstellingen.

Deze feestweek staat in het teken van het Prentenboek van het Jaar centraal: ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’. Voorlezen is zowel voor ouders als kinderen een fijn relaxmomentje én goed voor de taalontwikkeling van kinderen.

Prentenboeken Top 10

Gedurende de Nationale Voorleesdagen wordt er in verschillende bibliotheken voorgelezen uit de Prentenboeken Top 10, met de leukste prentenboeken van dit moment. In Bibliotheek Elst kunnen kinderen met een peuterquiz op speurtocht door de bieb. Op Bibliotheek Gelderland Zuid is er online prentenboekenyoga, gebaseerd op het verhaal van Maximiliaan Modderman. Nienke Ewalts van Lente Yoga laat de kinderen lekker bewegen.

Feestjes voor beestjes

In Bibliotheek Elst spelen Pat & Pet op zaterdag 4 februari om 14.30 uur de voorstelling ‘Feestjes voor beestjes’. Een komische voorstelling over een feestje waar het een grote smeerboel wordt. Gelukkig gaat iedereen daarna in bad! Een kaartje voor bibliotheekleden kost € 4,50, overige bezoekers betalen € 5,50. Kaartjes zijn te koop via de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid.

Gratis voorleesknuffeltje

Een abonnement bij de bibliotheek is tot 18 jaar gratis. Kinderen tot en met zes jaar die lid worden tijdens de Nationale Voorleesdagen, ontvangen een gratis vingerpopje van Maximiliaan Modderman. Ook heeft de bieb voor iedereen een leuke zoekplaat van Maximiliaan Modderman, gemaakt door de Nijmeegse illustrator Jelko Arts.

Op Openbare Bibliotheek Gelderland Zuid staat het hele programma van de Nationale Voorleesdagen, inclusief prentenboekentips, voorleesfilmpjes en prentenboeken in verschillende talen.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen