Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek Gelderland Zuid

Foto: Marcel Krijgsman

De Nationale Voorleesdagen staan weer voor de deur, het grootste boekenfeest voor kinderen van 0 tot 6 jaar. De Bibliotheek Gelderland Zuid organiseert van 24 januari tot en met 3 februari allerlei vrolijke vertelactiviteiten.

Help! Een verrassing! van Miriam Bos is gekroond tot Prentenboek van het Jaar 2024: een hartverwarmend verhaal over het rustige vosje August, dat tot zijn grote schrik verrast wordt door zijn onstuimige vriendin Suus. Tijdens voorleesactiviteiten en voorstellingen in de bieb wordt dit verhaal op verschillende manieren verteld. Door te luisteren naar verhalen leren kinderen niet alleen meer woorden, maar ontwikkelen ze ook een beter inlevingsvermogen.

Voorleespret voor peuters

Tijdens de Nationale Voorleesdagen wordt tijdens ‘Voorleespret voor peuters’ het Prentenboek van het Jaar voorgelezen: Help! Een verrassing! van Miriam Bos. Na het voorlezen kunnen kinderen gezellig een spelletje doen of knutselen. Kom hiervoor op zaterdag 20 januari om 10.15 uur naar Elst, op woensdag 31 januari om 10.15 uur naar de Huiskamer van Heteren of op vrijdag 2 februari om 15.00 uur naar Bibliotheek Zetten.

De toegang is gratis.

Voorstelling ‘Bij mij thuis in het dierenhuis’

Op vrijdag 26 januari van 15.30 tot 16.00 uur speelt verhalenverteller en poppenspeler Femke Klein de voorstelling ‘Bij mij thuis in het dierenhuis’ in Bibliotheek Zetten. De voorstelling is leuk en leerzaam, met getallen, kleuren, dierennamen en rijmwoorden erin. Een kaartje voor de voorstelling kost € 4 voor bibliotheekleden en € 5 voor overige bezoekers. Kaartjes zijn verkrijgbaar via obgz.nl/agenda.

Cadeautjes van de bieb

Een bibliotheekabonnement tot 18 jaar is gratis. Tijdens de Nationale Voorleesdagen krijgen nieuwe jeugdleden van 0 tot 6 jaar een voorleesknuffeltje van vosje August cadeau bij een jeugdabonnement. Ook is er in de bibliotheek een gratis zoekplaat over het Prentenboek van het Jaar beschikbaar, getekend door de Nijmeegse illustrator Jelko Arts. Als klap op de vuurpijl kunnen bibliotheekleden een jaarabonnement voor Burgers’ Zoo winnen. Kijk voor meer informatie op obgz.nl/nationalevoorleesdagen.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen