Kindercollege over archeologie: op zoek naar de schat

Foto:

Elst – Op woensdag 14 februari van 14.30 tot 15.45 uur kunnen kinderen schatten ontdekken in Bibliotheek Elst. Kunsthistoricus Nathalie Mantel laat tijdens een kindercollege allerlei spannende opgravingen uit de grond zien.

Archeologische vondsten, bijvoorbeeld een muntstuk of een scherf van een oud bord, brengen het verleden tot leven, want ze vertellen een verhaal over vroeger. Kinderen kunnen tijdens dit kindercollege ontdekken wat er allemaal in de grond verstopt zit. Ze gaan zelf op onderzoek uit wat het is, hoe oud het is en waar het vandaan komt. Ook gaan de kinderen een olielampje van klei maken.

Dit kindercollege is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. De toegang is gratis, wel even aanmelden via de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid: www.obgz.nl/agenda.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen