Ze komen er weer aan, de muzikanten voor het NK Straatmuzikanten

Optreden slotact The Amazing Stroopwafels
Optreden slotact The Amazing Stroopwafels
Foto: NK Straatmuzikanten

ELST – Na een noodgedwongen onderbreking van twee jaar – je weet wel, door corona – komt het er zaterdag 18 juni toch weer van: het NK Straatmuzikanten in Elst. Traditioneel de zaterdag voor Vaderdag. Wat nu al vaststaat: er komt een nieuwe kampioen.

De Kiloknallers, de straatskaband uit Leiden, doet dit jaar niet mee. De formatie bracht alles wat straatmuzikanten moeten doen. Het publiek in vervoering brengen en zelf heel veel plezier maken. Voor de jury én menig bezoeker een terechte winnaar.

De afwezigheid van de band wil niet zeggen dat er nu niets te beleven valt op het straatmuzikantenfestival. Integendeel. Het aanbod is weer groot, de variatie enorm. Oude bekenden van het festival kunnen het niet laten en treden weer op, maar er zijn ook tal van nieuwkomers die de sfeer van het kampioenschap voor het eerst komen proeven.

St. Werenfriedplein

Vanaf half twaalf beginnen de eerste solisten, duo’s en groepen te spelen. Elk optreden duurt een half uur waarna de muzikanten weer naar een andere plek in het centrum verhuizen om daar het publiek te vermaken. Rond half vijf worden de winnaars in de verschillende categorieën en de overall winnaar bekendgemaakt op het St. Werenfriedplein.

Aan het slot van de dag is er nog een optreden van The Amazing Stroopwafels. In 2019 stond de band al als slotact in Elst. Kijk ook op de site: nkstraatmuzikanten.nl.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen