Inwoners uit Herveld werken mee aan Broadway musical Urinetown

Foto: MusicalMakers

Van 10 tot en met 12 november presenteert vereniging MusicalMakers de Broadway musical Urinetown waarin Jarno Scholten, Lonneke Vink en Roan van Dijken uit Herveld aandeel in hebben!

Deze voorstelling wordt uitgevoerd in het Verenigingsgebouw te Overasselt.

Urinetown
Boven (li-re) Jarno, Ruud, Tim & onder – Rianne, Bert, Timo

Talent uit Herveld

Al jaren is Jarno Scholten een creatieve spil bij diverse musicalverenigingen. Naast zijn betrokkenheid bij Music Herveld is hij ook al jaren zeer actief bij vereniging MusicalMakers als componist, koorleider, dirigent en muzikaal leider. Speciaal voor de vereniging, schreef en componeerde hij samen met Jet Pit diverse succesvolle producties. Onder leiding van Jarno Scholten wordt het publiek in Urinetown getrakteerd op heerlijke livemuziek!

Urinetown
Roan (links) & Lonneke

Ook Lonneke Vink en Roan van Dijken uit Herveld hebben een aandeel in deze musical! Beide komen uit Herveld en zang, dans en theater zit absoluut in hun bloed! Zo spelen ze al jaren mee in succesvolle producties van o.a. stichting Stamppij en Music Herveld. In het dagelijkse leven zijn Lonneke en Roan goed bevriend en ook op het podium zijn ze een fantastisch duo!

Voor deze productie kruipt Lonneke in de huid Elsje Fiederelsje en Roan speelt Hakmes Harrie. “Het belooft hilariteit maar brengt ook alledaagse zaken die ons allemaal raken. Komen kijken dus!”, aldus Lonneke en Roan.

Het verhaal

Urinetown vertelt het verhaal over een volk dat al twintig jaar te maken heeft met een nijpend watertekort. Om deze waterschaarste enigszins tegen te gaan is plassen alleen toegestaan bij openbare toiletvoorzieningen. Deze vallen onder de monopolie Peace in Harmonie (PiH) met aan het roer de nietsontziende eigenaar en directeur Reinhard W. Kleinhart. Door het steeds verder opvoeren van de toegangsprijzen wordt de kloof tussen arm en rijk groter. Na de zoveelste prijsverhoging komt het volk onder aanvoering van Bobbie Goud in opstand. Maar de situatie wordt ingewikkeld wanneer hij verliefd wordt op de dochter van deze Kleinhart.

Urinetown is een verhaal over hebzucht, corruptie en liefde in een revolutie met de nodige humor en verwijzingen naar bekende musicals. In een steeds droger wordende wereld heeft het thema raakvlakken met ons hedendaagse leven. De voorstelling staat desondanks garant voor een avondje lachen!

UrinetownUrinetown

Urinetown zal worden uitgevoerd van 10 t/m 12 november 2022 in Verenigingsgebouw Overasselt in Overasselt, “the place to pee”.

Het script is geschreven door Greg Kotis (script en liedteksten) en Mark Hollman (muziek en liedteksten). De vertaling is in handen van Jurrian van Dongen. Het creatieve team van de Musicalmakers bestaat uit Samantha Janssen (regisseur), Jarno Scholten (muzikaal leider), Joanne Evers en Hanneke Buijs-Vissers (choreografie) en Fraukje Kerkdijk-Otten (assistentie).

Kaartverkoop via musicalmakers.nl/kaartverkoop (de vrijdag -en zaterdagavond zijn bijna uitverkocht, pis dus niet naast de pot en wees er snel bij!)

MusicalMakers

MusicalMakers is in 1991 opgericht door broer en zus Arjan Wijnen en Henriëtte Kessler-Wijnen. Deze semi-professionele vereniging telt meer dan 30 leden uit met name de regio Nijmegen en het Land van Cuijk. MusicalMakers behoorde in 2018 tot de laatste tien in de categorie ‘Beste ensemble’, ‘Beste nieuwe musical’ en ‘Beste vormgeving/toneelbeeld’ van de Nederlandse Amateur Musical Awards. De drie laatste producties waren: Jack the Ripper (2019), Ketters geloof in Nimmegen (2018) en Catriona (2016).

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen