Ga mee op Fruit- & Fietsexcursie tijdens de Appelplukdagen

Foto: hartono subagio via Pixabay

Ressen/Elst – Op zaterdag 26 augustus kan je mee op een unieke Fruit- & Fietsexcursie georganiseerd georganiseerd door Fruitbedrijf & Landwinkel De Woerdt en de gidsen van Park Lingezegen. Een leuke activiteit in het hart van de fruitstreek van Nederland!

Tijdens deze excursie krijg je een kijkje in de keuken van Fruitbedrijf De Woerdt en vervolgens verken je samen met de gidsen van Park Lingezegen het park. Na afloop is het ook nog mogelijk om tijdens de appelplukdagen zelf je appels en peren te plukken in de boomgaard van Fruitbedrijf De Woerdt.

Bezoek Fruitbedrijf De Woerdt

De ochtend start je met een rondleiding door de appelbongerd van Fruitbedrijf De Woerdt. Hier krijg je van alles te horen over hoe ze bij De Woerdt fruit telen en wat daar voor nodig is.

Verken het park met de gids

Vervolgens ga je met de gidsen van Park Lingezegen op fietstocht door het park. Onderweg stop je op bijzondere plekken waar uiteraard ook fruit een belangrijke rol speelt. De fietstocht duurt ongeveer 1,5 uur en laat je alle parels in het zuidelijk deel het park zien.

Pluk je eigen appels in de boomgaard

Wil je na de fietstocht zelf de boomgaard in om appels of peren te plukken? Dat kan, het zijn namelijk de jaarlijkse appelplukdagen bij Fruitbedrijf De Woerdt! Zelf plukken en zelf proeven! Breng een tas, emmer of kist mee en reken na het plukken de oogst af in de Landwinkel of bij het speciaal daarvoor ingerichte punt op het erf. De plukdagen zijn standaard op de laatste zaterdag van augustus en alle zaterdagen in september.

Op al deze dagen is er natuurlijk veel meer te beleven. Het Boerderijterras is geopend, u kunt meerijden met het boomgaardtreintje door de boomgaard, er wordt vers appelsap geperst en kinderen kunnen zich uitleven op het appelspringkussen.

Praktische informatie

Datum: Zaterdag 26 augustus, van 10-12 uur.

Locatie: Fruitbedrijf De Woerdt, Woerdsestraat 4, Ressen.

09:45 | Verzamelen bij Fruitbedrijf De Woerdt.
10:00 | Rondleiding door de boomgaard van Fruitbedrijf De Woerdt.
10:30 | Start fietstocht onder leiding van de gidsen van Park Lingezegen.
12:00 | Terugkomst bij De Woerdt.
Kosten: 5 euro per persoon, contant te voldoen. Kinderen mogen mee voor 3 euro.

Kom op je eigen fiets, er zijn geen fietsen te huur.

Meld je aan!

Wil je mee op deze unieke excursie? Meld je dan aan via deze link.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen