De kracht van Bach door Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest

Foto: NSAO

Driel – Overrompelend majestueus, zoals een Bach-orgelconcert; zo klonk het Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest (NSAO) op hun repetitie afgelopen dagen in de katholieke kerk in Driel.

In een ander meer symfonisch stuk, bijvoorbeeld van Piazzola, klonken rijke  melodieuze verwerkingen.

Publiek verrassen

Het NSAO heeft als doel publiek dat nog nooit een accordeonorkest heeft gehoord te verrassen met intens mooie muziek. De veelzijdige registers van een accordeon evenaren die van een orgel. Het NSAO, onder leiding van Tim Fletcher, heeft een befaamde naam. Een voor Nederlandse begrippen groot accordeonorkest, bestaande uit ongeveer 30 accordeonisten verdeeld over soms wel 12 partijen én slagwerk.

Op 29 oktober brengt het NSAO in Driel een uniek accordeonconcert met een achttal Bach (gerelateerde) stukken in de concertreeks: ‘De Kracht van Bach’, die in den lande succes heeft; bv. in het stadhuis in Rotterdam en de Concertzaal van Tilburg. Na het optreden in de Blije Kerk in Driel wordt ‘De Kracht van Bach’ ook uitgevoerd in het Muziekcentrum in Hilversum.

Virtuoos

Het program omvat virtuoze werken van J.S. Bach; bijvoorbeeld het Konzert f-moll, waarbij de klavecimbel-solo wordt gespeeld door Leo van Lierop op accordeon; en Sinfonia van Carl Philip Emanuel Bach. Het orgelwerk Fantasia und Fugue van J.S. Bach is door de Engelse componist Elgar bewerkt naar een romantisch werk voor symfonieorkest. Door muzikale effecten, dynamiek en virtuoze passages heeft Elgar er een eigen werk van gemaakt.

Tangazo van Astor Piazolla besluit het concert. De grote Bach was zijn klassieke voorbeeld. Tangazo was één van de weinige stukken die Piazzolla schreef voor symfonieorkest; een klassieke impressie met een vleugje tango. Over virtuositeit gesproken: dirigent Tim Fletcher arrangeerde meerdere van de werken voor accordeonorkest.

Kom dus zondagmiddag 29 oktober in Driel in de ban van Bach; geniet van het elan van Piazzola. Het concert in de katholieke kerk (Kerkstraat 25) begint om 14.30. Na afloop is er – ter dekking van de kosten – een deurcollecte. De toegang gratis.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen