Blije Kerk- Kerstconcert met Koor Cantorije en Fluit-ensemble Oostenwind

Foto: Koor Cantorije

Driel – Wanneer je zondagmiddag 17 december voor half drie de katholieke kerk in Driel binnenkomt, word je meteen verwelkomd door kerstklanken van musici die ons in kerstsfeer brengen.

Daarna verzorgen twee ervaren muziekgezelschappen het jaarlijkse kerstconcert. Ons Drielse Koor Cantorije en het fluitensemble Oostenwind uit Arnhem.

Afzonderlijk en samen

Ze treden zowel afzonderlijk op, als gezamenlijk. Onder leiding van dirigent Jacob Dubbeldam en organist Jaap Jansma brengen de koorleden een gevarieerd programma ten gehore. Het 29 personen tellende koor is bekend met kerkelijk maar ook met een profaan repertoire.

Ensemble Oostenwind bestaat uit ervaren fluitisten en pianist. De dirigent is Remko van der Vegt (fluitdocent en fluitist bij het barokorkest La Sopresa). Met veel plezier speelt Oostenwind werken van klassieke componisten. Voor 17 december is een keuze gemaakt uit verschillende klassieke werken die voor de Kerst zijn geschreven, zoals het Oratorio de Noël van Saint Saëns of een gedeelte uit  L’Enfance du Christ van Berlioz. De combinatie van fluiten (picollo, c-fluit, altfluit, basfluit) en piano zorgen voor een mooie volle klank.

De toegang tot dit Blije Kerk-concert is zonder kosten. Het Kerstconcert begint om 14:30 uur en na afloop wordt er een deurcollecte gehouden.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen