Streekmarkt Homoet voor het goede doel

VidiPhoto
VidiPhoto
Foto: VidiPhoto

HOMOET – “Alles voor het goede doel”. Onder dit motto organiseert de Hervormde gemeente Valburg-Homoet op zaterdag 25 mei een bijzondere streekmarkt naast het historische terpkerkje in het buurtschap Homoet.

Goede Doelen Markt

Vorig jaar werd de zogenoemde Goede Doelen Markt voor het eerst gehouden in het buurtschap tussen Valburg en Heteren. Het markante kleine kerkje uit 1869 vormde daarbij het centrum van de verschillende kramen. De opbrengst -ruim 3000 euro- kwam geheel ten goede aan Open Doors, de stichting die ieder jaar een lijst publiceert van landen waar christenen worden vervolgd.

Dit jaar is het geld bestemd voor Catharina, een jonge vrouw uit de Hervormde gemeente Valburg-Homoet die de boodschap van Hoop brengt voor prostitués in Mexico. Zij werkt daar onder moeilijke omstandigheden en wordt financieel ondersteund vanuit Nederland.

De Goede Doelen Markt is dit jaar nog groter en uitgebreider dan vorig jaar. Behalve een rommelmarkt, zijn er ook verschillende streekproducten te koop. Daarnaast is er een visrookdemonstratie door Urker vissers in klederdracht, staat er een viskraam, zijn er tal van hapjes en drankjes en is er rond de klok van 14.00 uur een veiling van verschillende artikelen en producten.

De toegang is gratis en de markt start om 10.00 uur.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen