Blije Kerkconcert: Zigeunerorkest Servus 2 juni in Driel

Foto: Zigeunerorkest Servus

Driel – Zondagmiddag 2 juni vertolkt zigeunerorkest Servus in de reeks Blije Kerkconcerten traditionele volksmuziek uit Midden-Europa: muziek met een eigen identiteit.

Melodieën die hun wortels vinden in de muziek van de Roma en Sinti, en later verweven werden met de lokale volksmuziek.

Zigeunermuziek uit Hongarije en Roemenië

Servus is een in 1987 opgericht orkest dat zigeunermuziek speelt uit Hongarije en Roemenië, aangevuld met eigen composities en enkele Russische, Jiddische en Joegoslavische nummers. Deze muziek wordt in de landen van herkomst al eeuwen gespeeld bij feesten en partijen. Het orkest is ontstaan uit studenten-zigeunerorkesten die in hun optreden de zigeunermuziek niet wilden opgeven. Servus heeft al honderden optredens en concerten verzorgd en ontving onder meer de ‘Gouden viool’ van de landelijke Sinti- en Roma-organisatie.

De instrumentele bezetting van Servus is vergelijkbaar met die van de zigeunerorkesten in de restaurants van Budapest: twee violisten, een altviolist, cellist, klarinettist en het meest opvallende instrument; de cimbaal. Dit snaarinstrument vormt de harmonische bodem voor de prachtige muziek van Servus.

Servus brengt 2 juni, naast een aantal nummers die vroeger werden gespeeld door het orkest van Tata Mirando, ook nieuw repertoire uit Budapest ten gehore.
Dit Blije Kerk Concert in de katholieke kerk (Kerkstraat 25) in Driel begint om 14.30 uur. De toegang is gratis; na afloop is er een deurcollecte.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen