Internationale Vrouwendag bijeenkomst Vrouwen met Lef

Vriendinnen zijn ook altijd welkom!
Vriendinnen zijn ook altijd welkom!
Foto: Ben Kerckx via Pixabay

Elst – Op woensdag 8 maart  is het zover: Internationale Vrouwendag, de dag waarop vrouwen en vrouwenrechten jaarlijks over de hele wereld centraal staan. Het thema van Internationale Vrouwendag is ‘Onbeperkt Leefbaar’.

Vrouwen met Lef wil samen met andere vrouwen de Internationale Vrouwendag met jou vieren!

Het is een dag om gelijke rechten, gelijke verantwoordelijkheden, kansen én vrijheden onder de aandacht te brengen in een wereld waarin alles op zijn kop lijkt te staan door onder andere de pandemie, de opwarming van de aarde en de oorlog in Oekraïne. Iedereen kan de gevolgen benoemen, onze eigen leefomgeving wordt, zo lijkt het, steeds beperkter. Hoe kunnen vrouwen ervoor zorgen dat hun wijk, dorp of stad weer leefbaar wordt? Onbeperkt. Je kunt denken aan:

  • Vrouwen die niet op een normale manier uit kunnen gaan vanwege straatintimidatie;
  • Vrouwen die geïsoleerd leven en zich hierdoor niet kunnen ontwikkelen;
  • De achterstelling van vrouwen in het bedrijfsleven.

Ben jij een vrouw met Lef? Vind je ook dat uitsluiting achter ons moet komen te liggen? Het is niet meer van deze tijd. Laat je inspireren en inspireer anderen op woensdag 8 maart! ‍Save the date voor een inspirerende avond met sprekers Rosita en Janita en muziek!

Rosita Vis:

“18 jaar geleden kwam ik, Rosita Vis, met mijn dochter, toen 4 maanden oud, op straat te staan. Een paar maanden later kwamen we in Elst wonen. Zonder inkomen, huisraad, netwerk, familie en werk was de overgang van een grote stad naar een dorp behoorlijk groot. In de eerste 3 jaar ervaarde ik een zekere vorm van sociale armoede. Werd ik gezien? Nu bijna 18 jaar later wil ik jullie graag meenemen in mijn stappen naar een leefbare omgeving.”

‍Janita Hanekamp-Janssen

‍Janita Hanekamp-Janssen is docent en raadslid voor D66 Overbetuwe. Ze vindt het belangrijk dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn, omdat je alleen dan het beste uit jezelf haalt. De obstakels die als vrouw in de weg kunnen staan, gaat ze graag aan. In de gemeenteraad zet ze zich bijvoorbeeld in voor straatintimidatie, zodat vrouwen niet thuis blijven en hierdoor kansen missen.

‍Muziek van Between Two Rivers

De muziek van deze avond wordt verzorgd door het koor Between Two Rivers. Hét barbershopkoor uit de regio Arnhem-Nijmegen heeft als standplaats Elst (Overbetuwe). Precies tussen de Rijn en de Waal: Between Two Rivers dus! Het koor telt nu zo’n 25 vrouwen uit de hele regio. Barbershop is een close-harmony-variant die vierstemmig en a capella gezongen wordt. De harmonieuze akkoorden zorgen voor een warme, volle, bijzondere sound. Ze zingen een aantal bekende songs van bijvoorbeeld Queen, Michael Bublé en Caro Emerald. En minder bekende liedjes die je direct weten te raken. Van energieke uptempo’s tot aan gevoelige ballads. Met hart en ziel vertellen ze het verhaal van elke song.

M‍eer informatie

Deze bijeenkomst wordt gehouden in café Bij Tante, Stationsstraat 5 in Elst. De avond begint om 19:30 uur. De kosten voor niet leden zijn € 20,-. Dit bedrag is inclusief koffie / thee en een drankje. Meld je aan via deze link! Vriendinnen zijn uiteraard ook van harte welkom.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen