Hoge benzineprijzen? Stap over op LPG, groener én goedkoper

Foto: Lex Vilier

Elst – De benzineprijzen blijven schommelen rond de 2 euro. Duur maar er is een goed alternatief: LPG. Dat is niet alleen vriendelijker voor je portemonnee, het is schonere brandstof en dus ook beter voor het milieu.

Partnercontent

LPGVolgens de ANWB zijn de huidige prijzen per liter brandstof nu (dd 14-11)

  • Euro 95 (E10) € 1,933
  • Super Plus 98 (E5) € 2,195
  • Diesel (B7) € 1.933
  • LPG € 0,860

Bij zo’n 22.500 km per jaar zal je (investering aanleg niet meegerekend) jaarlijks zo’n 1700 euro kunnen besparen op je brandstof.

Goede reden om over te stappen dus!

Met de inbouw van een LPG installatie wordt je auto geschikt gemaakt om op LPG te rijden. Bij Lex Vilier in Elst wordt het Prins Autogassystemen B.V systeem in je auto gemaakt. Zij zijn al 30 jaar toonaangevend in de ontwikkeling van alternatieve brandstofsystemen. Lex Vilier is in deze regio dé specialist op het gebied van LGP installaties.

Ze bestaan al 27 jaar en is buiten een LPG specialist, ook een Bosch Car Service bedrijf en een merk-onafhankelijk BOVAG autobedrijf met alle werkzaamheden en oplossingen voor jouw auto onder één dak.

LPGBeter voor het milieu

Naast de vriendelijkere prijs voor de brandstof van je auto ben je ook aardiger voor het milieu als je overgaat op LPG rijden. Een auto op LPG stoot, vergeleken met een benzineauto, tot 21% minder CO2 uit en tot 95% minder fijnstof. Over het tanken hoef je, je ook niet druk te maken; er zijn zo’n 1200 tankstations in Nederland waar je terecht kunt. Ook als je op vakantie gaat zal je geen probleem ondervinden met zo’n 45.000 tankstations verdeeld over Europa.

Natuurlijk zijn er ook wat nadelen. Zo betaal je een beetje meer wegenbelasting en rijd je met een liter benzine toch nét iets verder dan met een liter autogas.

Dan moet het systeem natuurlijk nog aangelegd worden. Dat verschilt per auto maar je kunt uitgaan van een bedrag van € 2.000,-. Dat bedrag heb je, bij 22.500 km per jaar, na ongeveer een jaar en een maand terugverdiend.

Wil je weten wat jouw besparing is? Bereken jouw voordeel én het omslagpunt waarop je het systeem terug verdiend hebt met jouw auto hier.

Dag van het Autogas

Rijd jij al op LPG? 19 november is de Dag van het Autogas en je kunt de investering van de LPG-installatie deels terugwinnen!

LPG

  1. Maak een foto van je auto (eventueel samen met jezelf);
  2. Beschrijf hoe jij rijden op LPG ervaart;
  3. Deel jouw ervaring + foto via een bericht op social media (Facebook, Instagram en/of Twitter);
  4. Gebruik #AutogasDay en #AutogasDayNetherlands in dit bericht.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen