Kleine ondernemer of dorpshuis? Vraag subsidie voor energiekosten aan

Hoe hou je energiekosten in de hand?
Hoe hou je energiekosten in de hand?
Foto: Frauke Riether via Pixabay

Ben jij een kleine ondernemer of beheer je een dorpshuis? Dorpshuizen en kleine bedrijven met minder dan 50 werknemers kunnen tot en met 31 mei 2023 een subsidie aanvragen om de energiekosten te verlagen.

Het gaat om de nieuwe subsidieregeling ‘Energiebesparing dorpshuizen en klein mkb gemeente Overbetuwe 2023’. De subsidie is mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland. Hieronder lees je hoe je de subsidie aanvraagt en waarvoor precies je deze kunt aanvragen.

Subsidie aanvragen

Je vraagt de subsidie aan via een formulier op deze link. Zij behandelen jouw aanvraag op volgorde van binnenkomst. Voor de subsidie geldt op = op. Als het geld al vóór 31 mei op is, stopt de regeling eerder en kan je geen subsidie meer aanvragen.

Je kunt subsidie aanvragen voor energieadvies, energiebesparende maatregelen die je neemt of hoge energiekosten die je heeft. De hoogte van de subsidie verschilt per maatregel. Je kunt een aanvraag doen voor alle 3 de onderdelen, of 1 of 2 van de 3:

  1. Energieadvies; Tot 90% van de kosten voor energieadvies aan uw bedrijfspand. De subsidie is maximaal € 1.000.
  2. Energiebesparende maatregelen; Tot 90% van de kosten voor aanschaf en/of installatie van energiebesparende voorzieningen. Denk aan isolerend glas, isolatie, LED-verlichting, naad- en kierdichting, warmtepompen etc. Kijk onder het kopje ‘Energie besparen’ op Zakelijke energieloket voor meer inspiratie. Je kunt geen subsidie krijgen voor zonnepanelen en zonneboilers. De subsidie is minimaal € 500,- en maximaal € 7.000.
  3. Noodhulp voor dorpshuizen en micro-ondernemers (minder dan 10 werknemers). Je zit in een acute noodsituatie door de hoge energiekosten. Op basis van voorschotnota’s van energie en gas kan je tot 50% van jouw kosten terugkrijgen. De subsidie is minimaal € 1.000 en maximaal € 7.000.

Meer informatie

De precieze voorwaarden en berekeningen vind je in het aanvraagformulier en in de subsidieregeling. Heb je vragen, neem dan gerust contact op met het Bedrijvenloket. Stuur een e-mail naar [email protected] of bel 0481 362 221.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen