Wereld van Groene Daken: Een groen paradijs op jouw dak

Noud Rooijakkers op een groen dak
Noud Rooijakkers op een groen dak
Foto:

Een groen dak of tuin geeft een natuurlijk het aangezicht, een van de grootste voordelen van een groen dak/tuin. Het zorgt voor een prettigere leefomgeving voor mens en dier. Een groendak is niet alleen mooi om op uit te kijken. Het biedt ook vele voordelen.

Advertorial

Wereld van Groene Daken is jouw specialist in groene daken van de Betuwe en omstreken. Ze streven ernaar de wereld een beetje groener te maken. Want groene daken dragen bij aan biodiversiteit, energiebesparing, isolatie, duurzaamheid, waterberging en leefbaarheid vooral nu in deze tijden van verstedelijking en klimaatsverandering.

Voor elke toepassing geschikt of het nu jouw mooie uitbouw, veranda of tuinhuis betreft, Wereld van Groene Daken kan jou voorzien van een prachtig groen dak. Wist je dat een groen dak 1 kg fijnstof/m2 bindt? En dat een groen dak ook CO2 en stikstof filtert uit de lucht? Dat is nog eens klimaatbewustzijn. Hun producten worden al 25 jaar met ervaring en vakmanschap gekweekt en komen van Nederlandse bodem. Gegarandeerd 90% begroeid aangeleverd.

Advies

Sedumdaken kunnen bijna op alle soorten daktypes aangelegd worden. Of het nu gaat om een plat of hellend dak op bijvoorbeeld een veranda, tuinhuis, schuur of aanbouw . Er is zó veel mogelijk op het gebied van groen op het dak. De Wereld van Groene Daken adviseert echter wel altijd om ook een berekening te laten maken of jouw dak het gewicht kan dragen. Bij het aanvragen van een offerte kun je de benodigde gegevens hiervoor invullen. Met zo’n draagkrachtmeting kunnen zij jou nadien een passend advies geven wat voor jou de beste oplossing zal zijn. Zodat het resultaat een blijvende toevoeging voor uw woongenot zal zijn.

Een 2e mooie toepassing van sedum is het gebruik ervan als bodembedekker in tuinen. Ook hiervoor geven zij je graag advies hoe het sedum hiervoor toegepast kan worden.

Sedumsoorten

Er zijn verschillende soorten sedumtypes beschikbaar zodat je naar eigen smaak jouw dak of tuin kunt inrichten nl:

  • Bees & Butterfliesmat: In strijd tegen de wereldwijde bijen- en vlindersterfte heeft Sempergreen de Bees & Butterfliesmat ontwikkeld. De stand van de bijen en vlinders neemt de afgelopen jaren alarmerend af, onder meer door een gebrek aan nectar en stuifmeel. Bijen en vlinders zijn essentieel voor de biodiversiteit en de voedselproductie.
  • Sedum-Gras-Kruidenmat: De Sedum-gras-kruidenmat is een vegetatiemat waarbij de Sedumplantjes zijn aangevuld met een variatie aan bloeiende kruiden en diverse grassen. Dit resulteert in een gevarieerde en kleurrijke vegetatie op het dak. Deze variatie aan vegetatie heeft een grote aantrekkingskracht op bijen en vlinders en draagt daardoor bij aan de verhoging van biodiversiteit.
  • Sedum-Kruidenmat: De Sedum-kruidenmat is een vegetatiemat waarbij de Sedumplantjes zijn aangevuld met een variatie aan bloeiende kruiden. Dit resulteert in een gevarieerde en kleurrijke vegetatie op het dak. Deze variatie aan vegetatie heeft een grote aantrekkingskracht op bijen en vlinders en draagt daardoor bij aan de verhoging van biodiversiteit.
  • Sedummixmat: De Sedummixmat is het meest toegepaste product voor direct-groene Sedumdaken. Bij levering is de vegetatiemat altijd voor minimaal 95% begroeid. Sempergreen vegetatiematten worden geproduceerd conform FLL richtlijnen.
  • Wildflowermat: De Wildflowermat is een vegetatiemat die wordt beplant met een grote variatie aan wilde bloemen een aantal siergrassen. Dit resulteert in een gevarieerde en kleurrijke vegetatie op het dak. Deze variatie aan vegetatie heeft een grote aantrekkingskracht op bijen en vlinders en draagt daardoor bij aan de verhoging van biodiversiteit.

Subsidie

Omdat verduurzaming en klimaatbeheersing steeds belangrijker wordt, hebben verschillende gemeenten en waterschappen subsidieregelingen om het aanleggen van o.a. groene daken te stimuleren. Klik op de website van Regionaal Energieloket waar alle actuele subsidieregelingen op staan of via jouw eigen gemeente. Er zijn regelingen waarbij je tot maar liefst 50 % subsidie kunt ontvangen, dit verschilt per gemeente of instantie. Mocht de subsidie niet voldoende zijn, dan is er ook altijd de mogelijkheid om samen met jouw buurtgenoten de omgeving te vergroenen.

Meer informatie

Wereld van Groene Daken geeft graag advies. Je kunt van tevoren een offerte aanvragen en zelfs zelf een calculatie maken. Klik op onderstaande afbeelding om naar de website te gaan.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen