Online bijeenkomsten ‘Eerste hulp bij omgaan met tegenslagen’ bij kinderen/jongeren

Leer kinderen omgaan met tegenslagen
Leer kinderen omgaan met tegenslagen
Foto: Pro Persona

Pro Persona Connect afdeling Preventie organiseert gratis online bijeenkomsten ‘Eerste hulp bij omgaan met tegenslagen’ bij kinderen/jongeren voor ouders/verzorgers en ook voor leraren of sportcoaches uit gemeente Overbetuwe.

Een slecht cijfer op school, niet uitgenodigd voor een feest, een ziek familielid, groepsdruk, ruzie met je vrienden. Kinderen/jongeren kennen grote en kleine teleurstellingen. Hoe ze daar mee omgaan, is een kwestie van veerkracht. Gelukkig kun je kinderen/jongeren helpen om hun veerkracht te vergroten. Hoe? Daar gaan ze het over hebben tijdens deze online avonden.

Tijdens deze online avond komt het volgende aan bod. Stress en tegenslag bij kinderen/jongeren en hoe ondersteun je jouw kind bij het omgaan met tegenslagen. Je leert meer over vaardigheden die van belang zijn bij het ontwikkelen van meer veerkracht, zoals zelfvertrouwen, groei mindset, probleemoplossend vermogen, omgaan met emoties. Daarbij krijg je ondersteuningsmogelijkheden aangereikt.

Programma

Er zijn twee avonden:

  • Woensdag 5 oktober 2022 van 19.30 uur tot 21.00 uur voor ouders/verzorgers van kinderen 8-12 jaar.
  • Donderdag 6 oktober 2022 van 19.30 uur tot 21.00 uur voor ouders /verzorgers van jongeren 13+ jaar.

Aanmelden kan per email: [email protected]

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen