112

Ziekenhuis Gelderse Vallei had een rustige nieuwjaarsnacht

Foto: Ziekenhuis Gelderse Vallei

Ede – In tegenstelling tot andere plaatsen, verliep de nieuwjaarsnacht op de spoedeisende hulp (SEH) in Ziekenhuis Gelderse Vallei relatief rustig.

Het team van verpleegkundigen en artsen op de SEH stonden de hele nacht klaar om patiënten te behandelen die met spoed zorg nodig hadden. Zij behandelden onder meer 4 slachtoffers met vuurwerkletsel. Daarnaast werden er 5 personen binnengebracht onder invloed van alcohol en/of drugs.

Vuurwerkslachtoffers

Van de vier vuurwerkslachtoffers kwamen er twee binnen met verwondingen door het carbidschieten. Geen van de slachtoffers hoefde verwezen te worden naar een brandwondencentrum.

Nieuwjaarbaby’s

Ede is ook weer twee inwoners rijker. In Ziekenhuis Gelderse Vallei werden twee gezonde baby’s ter wereld geholpen door het team van de afdeling verloskunde.

Elders niet zo rustig

In de rest van Nederland verliep het niet overal even rustig. Volgens veel ziekenhuizen was het weer een drukke nieuwjaarsnacht die vergelijkbaar is met de jaren voor corona. Ook bij de politie vielen er gewonden. Meerdere agenten werden bekogeld. Daar was de de politie eerder ook al bang voor, toch bleven echt grote ongeregeldheden uit. Niet alleen politieagenten werden bekogeld, ook hulpverleners van de ambulance en brandweermensen moesten het ontgelden.

Korpschef Henk van Essen geeft aan zich kwaad te maken.

“De vuurwerktraditie is er één geworden waarbij er elk jaar collega’s blijvende gehoorschade en ander letsel oplopen. We moeten als samenleving nadenken over betere manieren om het nieuwe jaar in te luiden.”

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen