Warme kamer in ‘Ons Gebouw’ in Driel

Foto: Jill Wellington via Pixabay

Driel – De kachels gaan deze winter op veel plekken uit, of de thermostaat omlaag. Ook bij heel wat mensen thuis. De impact van de energiecrisis weten we nog niet, we staan nog maar aan het begin.

Als kerk wil de Protestantse Gemeente Driel in deze tijd van ‘minder’, ‘duurder’ en ‘kouder’ juist laten zien dat er warmte is. Figuurlijk, maar zeker ook letterlijk. Het Leger des Heils heeft alvast een voorzetje gegeven met hun initiatief ‘Warme Kamers’.

warme kamerWelkom in de warme ruimte

In Driel zal vanaf 3 januari “Ons Gebouw”, Ausemsstraat 3, op dinsdag en vrijdag open zijn van 10:00 tot 16:00 uur. Ze bieden een warme ruimte voor mensen uit het dorp. Voor mensen die thuis de verwarming uit hebben staan en voor mensen die in deze tijd graag de gezelligheid van een warme woonkamer opzoeken.

De koffie staat klaar, er is een leestafel met de krant en tijdschriften. Er kan samen een spelletje worden gespeeld. Er zijn puzzels. Er kan gebreid worden of kaarten gemaakt worden. Er is Wifi dus de tablet of laptop kan mee. Kortom gewoon bezig zijn met je eigen ding in een warme ruimte. Rond het middaguur wordt er voor een boterham gezorgd.

Wil je meedoen als gastheer of gastvrouw, laat het weten. Ze zoeken vrijwilligers. Aanmelden kan via [email protected] of 06-50411258 (Bep Jacobs).

Weggeefkastje

Sinds half oktober staat er bij het informatiebord bij de kerk een weggeefkastje. Op deze manier willen de geloofsgemeenschap in Driel mensen in het dorp de gelegenheid geven om anoniem levensmiddelen en verzorgingsproducten te geven aan mensen in Driel die onvoldoende leefgeld hebben om iedere dag een goede maaltijd te eten of voor voldoende verzorgingsproducten.

De Protestantse Gemeente Driel is blij dat er met regelmaat levensmiddelen en verzorgingsproducten in het kastje worden gezet en er ook uit gehaald worden. Het werkt en daar zijn ze blij én verdrietig over. Blij omdat ze zo voor elkaar kunnen zorgen, verdrietig dat dit nodig is. Zo nu en dan is het kastje erg vol. De diaconie houdt het kastje bij: als het te vol is, worden wat producten in Ons Gebouw gezet om in het kastje te zetten als het weer wat leger is. Als het leeg is, zet de diaconie er weer wat in.

Als jij producten hebt voor het kastje en het zit vol, dan kan jeu de producten in Ons Gebouw neerzetten (als Ons Gebouw open is) en op zondagmorgen in de kerk. Of je neemt het weer mee naar huis en probeert het een andere keer. Het gaat om houdbare producten die goed verpakt zijn.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen