55+ en recent gevallen? Doe mee aan balansonderzoek Radboud UMC

Een deelnemer aan het onderzoek staat op het balansplatform
Een deelnemer aan het onderzoek staat op het balansplatform
Foto: Eric Scholten

Nijmegen – Ouderen en mensen met een neurologische aandoening zoals een beroerte ervaren vaak problemen met het lopen en de balans. Helaas leidt dit tot een hoger valrisico met verwondingen of zelfs botbreuken als gevolg.

Het Radboudumc doet daarom onderzoek naar balanstraining voor deze groep en zoekt hiervoor deelnemers.

Nieuwe game om thuis de balans te trainen

Met dit onderzoek wordt gekeken of een nieuwe game leidt tot betere stappen na plotselinge balansverstoringen. Denk hierbij aan stappen die in het dagelijks leven nodig zijn om een val tijdens het struikelen of uitglijden te voorkomen.

Deelname onderzoek

Voor dit onderzoek zoekt het Radboudumc deelnemers tussen de 55 en 75 jaar oud die in het afgelopen jaar één keer of vaker zijn gevallen. Deelnemers komen één keer langs bij het Radboudumc voor een onderzoeksessie van maximaal twee uur. Verder hoeven deelnemers niets te doen.

Wil je meer informatie over dit onderzoek? Kijk dan op radboudumc.nl/lopende-onderzoeken/heroes.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen