Uitnodiging Alzheimer Café; dagbesteding bij (beginnende) dementie

Foto: Gerd Altmann via Pixabay

Elst – Alzheimer Café Overbetuwe nodigt jou uit voor de bijeenkomst op dinsdag 9 mei. Het thema is: dagbesteding bij (beginnende) dementie. De start is om 19.30 en de avond duurt tot 21.00 uur, inloop met koffie & thee vanaf 19.00 uur. De vaste locatie is basisschool Stap voor Stap – Kruisakkers 3 in Elst. Let op: de ingang van het parkeerterrein is via de Kerkeakkers!

Actief blijven met dementie

Wanneer je (beginnende) dementie hebt en thuis woont, is het prettig om overdag iets om handen te hebben. Activiteiten die je eerder zelfstandig deed, worden moeilijker. Vaak moet je partner of iemand anders bijspringen. Bijvoorbeeld om je ergens heen te brengen, of om je te helpen bij een activiteit. Het kan ook zijn dat je thuis ‘tegen de muren opvliegt’, of dat je partner meer tijd voor zichzelf nodig heeft. Dagbesteding voor mensen met geheugenproblemen kan daarbij helpen.

In Gemeente Overbetuwe zijn verschillende plekken waar dagbesteding bij dementie wordt aangeboden. Eén daarvan is De Kombij in Elst. Op 9 mei zijn twee medewerkers te gast om te vertellen over de werkwijze van de Kombij. Verder is een ambtenaar van de gemeente aanwezig om uit te leggen hoe je dagbesteding aanvraagt en wie dat betaalt. Zoals gebruikelijk is er ruim gelegenheid om vragen te stellen.

Je kunt je aanmelden voor deze avond door een mail te sturen naar alzheimercafé[email protected]. Graag vermelden met hoeveel personen je komt.

Overbetuwe Doet voor het Alzheimer Café

Het Alzheimer Café doet mee met een initiatief voor speciale activiteiten rondom Wereld Alzheimer Dag in september. Heb je nog een waardecheque liggen? Zij zijn er blij mee! Kijk voor meer informatie op deze link: Wereld Alzheimerdag Overbetuwe 2023.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen