Zonnebloem Heteren op pad met een huifkar

Veel plezier met de huifkar
Veel plezier met de huifkar
Foto: Zonnebloem Heteren

Heteren – Het was alweer de tweede keer binnen een maand dat de gasten van de Zonnebloem Heteren op pad gingen. Half april nog naar Renkum geweest voor een High Tea, nu werd er koers gezet naar Otterlo om daar in een huifkar over te stappen.

Door: Zonnebloem Heteren

Bij het vertrek uit Heteren was het wel even de vraag hoe de middag zou verlopen en we niet als verzopen katjes zouden terugkeren. Een wolkbreuk zette de straten in Heteren voor korte tijd blank en droog in een auto komen was onmogelijk. Maar iedereen krijgt wat hij verdient en voordat we in Otterlo aankwamen was het alweer droog en is er verder die middag geen spatje regen meer gevallen.

“En maar schommelen en maar kijken naar de kont van het paard”, het bekende liedje van Wim Sonneveld, zo stond het in de aankondiging van dit middagje uit. De moderne huifkar wordt tegenwoordig getrokken door een stalen ros. En dat was misschien maar goed ook, want de zandpaden waren door de overvloedige regenval van de laatste tijd hier en daar nog best modderig. Daar trok ons stalen ros zich niets van aan en zo hadden we een prachtige tocht over de Veluwe.

De ‘koetsier’ wist heel boeiend over wat we onderweg allemaal tegenkwamen te vertellen en we weten nu alles van de bossen, het wild, de vele grafheuvels en kunst. De natuur was op z’n mooist. Al het prille groen in ontelbare schakeringen was een lust voor het oog.

Borrelen

Op het eind van de tocht stond nog een borrel op het programma. Dat was zo gezellig dat we moeite hadden de mensen weer in de auto’s te krijgen voor de terugtocht naar Heteren. Weer een heel geslaagde middag dus, net zoals de High Tea in boscafé De Beken in Renkum, een krappe maand geleden. Ook daar was het toen heel gezellig en vooral ook erg lekker.

Het is heerlijk voor de vrijwilligers en het bestuur van de Zonnebloem Heteren om te zien hoe we het onze gasten zo naar de zin kunnen maken. De Zonnebloem voorziet echt in een behoefte in Heteren, wat ook wel blijkt uit het feit dat we heel regelmatig nieuwe gasten mogen verwelkomen. We hopen dan ook nog heel lang dit mooie en dankbare werk voor onze gasten te mogen blijven doen.

Nieuwe bestuursleden gevraagd

Daar zit wel een maar aan. Ook de Zonnebloem heeft, terecht, regels voor de termijnen van bestuursleden. In Heteren begint dat flink te knijpen want het merendeel van de bestuursleden is al over hun termijn heen. Voor het moment wordt dat nog oogluikend toegestaan, maar daar komt wel een eind aan. Het zal toch niet gebeuren dat we onze gasten in de kou moeten laten staan omdat er geen bestuursleden meer zijn!

In omliggende dorpen als Driel en Dodewaard is dat al gebeurd. Maar in Heteren gaat dat niet gebeuren, daar zijn we van overtuigd. De betrokkenheid van de bewoners van Heteren bij de samenleving is zo groot dat we geloven dat met deze harte kreet,  mensen zich bij ons zullen melden om dit zo gewaardeerde werk voort te zetten. Neem eens vrijblijvend contact op met de voorzitter van Heteren, Marie-Paulien Jans-Althuizen, tel. 06-13439466.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen