Cursus Mantelzorgers en dementie

Foto: Gerd Altmann via Pixabay

Zorg je voor iemand met dementie en wil je weten hoe je hier mee om kan gaan? Wil je antwoord op je vragen? Volg dan de 3-daagse cursus ‘Mantelzorgers en dementie’. Deze cursus is voor mantelzorgers die in hun zorg te maken hebben met dementie.

Ongeacht of het gaat om Alzheimer of een andere vorm van dementie. De cursus kost in totaal € 15,-. Aanmelden voor de cursus kan via de coördinator Mantelzorg van Forte Welzijn Saskia Henze, [email protected] of 06-46 37 50 70.

De cursus vindt plaats op de volgende data en locatie: Maandag 25 september, 2 oktober en 9 oktober, van 19.00 tot 20.30 uur in De Wieken Prinses Irenestraat 49 6661EA te Elst.

Wat leer je tijdens de cursus?

  • Hoe ga ik om met dementie?
  • Hoe kan ik tijd voor mezelf nemen?
  • Welke verschillende vormen van dementie zijn er?
  • Waar kan ik terecht voor hulp?

De cursus wordt gegeven door Miriam Teunissen van Manen, van de organisatie ‘Anders is ook goed’, en Saskia Henze, Coördinator Mantelzorg van Forte Welzijn. Beiden hebben ruime ervaring op het gebied van dementie en mantelzorgondersteuning.

“Mantelzorgers zorgen dag in dag uit voor hun naasten met dementie en staan voor verschillende uitdagingen”, aldus Saskia Henze, coördinator Mantelzorg bij Forte. “Met deze cursus willen we hen ondersteuning bieden en handvatten geven om beter om te gaan met dementie. We nodigen alle mantelzorgers die met dementie te maken hebben of er meer over willen weten van harte uit om deel te nemen.”

Thema Mantelzorgcafé oktober ‘Zorgen voor jou’

Dinsdag 24 oktober is er van 19.30 tot 21.30 uur weer een mantelzorgcafé in basisschool Stap voor Stap aan Kruisakkers 3 in Elst. Dit keer is het thema ‘Zorgen voor jou’. Richard Koekoek, een voormalige mantelzorger, zal met de deelnemers op zoek gaan naar een balans tussen zorgen voor zichzelf en voor anderen. Dit evenement kan een waardevol vervolg zijn op de cursus ‘Mantelzorgers en dementie’.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen