De picknick van de Zonnebloem Heteren is een blijvertje

Foto: Zonnebloem Heteren

Heteren – De Zonnebloem afdeling Heteren heeft er een heerlijke picknick opzitten in de kantine van voetbalvereniging SDOO. Het was een groot succes en dat roept om herhaling, die komt er volgend jaar maar of dit het jaar erop ook nog lukt?

“Toch was die picknick dit jaar waarschijnlijk niet doorgegaan als de oorspronkelijke datum, begin september was aangehouden. Het is ons eerder overkomen dat het weer zo heet was dat een activiteit niet door kon gaan. In september verwacht je dat niet, maar met de hitte van een paar weken terug zou dat zomaar kunnen zijn gebeurd. Door omstandigheden moesten we de datum wijzigen en daar waren we nu achteraf dus wel erg blij mee.” aan het woord is Rens de Bot, vrijwilliger bij de Zonnebloem Heteren

Op naar SDOO

Afgelopen dinsdag trok een lange stoet auto’s naar SDOO. Maar liefst 33 gasten, waaronder 4 nieuwe en 14 vrijwilligers hadden er erg veel zin in. Veel leuker dan naar de Troonrede op televisie te kijken en dat het dan al een beetje een herfstachtige dag met veel wind is, deert ze niet.

“Bij een picknick denk je dan weliswaar aan een buitengebeuren, maar onze gasten weten dat ze welkom zijn in de gezellige kantine van SDOO. En gezellig is het, echt zo’n bijeenkomst om eens lekker bij te praten.”

“De vrijwilligers van de Zonnebloem, wat zijn we zonder hen, voorzien ondertussen de gasten van koffie met wat lekkers, een borreltje met wat te happen en dan een heerlijke lunch. Daar hoort traditiegetrouw friet bij. Een op het laatst opgeroepen hulpkracht van SDOO en een van onze vrijwilligers hebben dan ook tijden staan bakken. Als er dan ook nog een toetje wordt rondgebracht, verbaasd het ons niet dat er hier en daar wat in een tas verdwijnt. Ook het avondeten wordt daarom na zo’n lunch bij menige gast een keer overgeslagen. Heerlijk om de mensen zo te verwennen en zien te genieten.”

Volgend jaar dus weer?

“Zeker, dit uitje houden we erin. De datum staat al vast, 10 september. Aan SDOO en met name aan Leo die voor SDOO de kar trekt, zijn we veel dank verschuldigd voor hun gastvrijheid en enorme inzet. Fijn toch zo’n betrokkenheid van een voetbalclub bij het wel en wee van onze gasten. In 2024 dus geregeld.”

En in 2025?

“Wat ons betreft wel, maar dan moet er wel wat gebeuren. Het huidige bestuur moet haar taken begin 2025 reglementair neerleggen. Opvolgers staan niet te dringen, maar Heteren laat de gasten van de Zonnebloem toch niet in steek? In een dorp met zoveel saamhorigheid moeten er toch een paar mensen te vinden zijn die dit mooie werk van ons willen overnemen?”

Wil je meer weten of je meteen aanmelden? Of heb je een lichamelijke beperking en wil je ook eens mee? Kijk hier bij de Zonnebloem Heteren en meld je aan!

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen