Alzheimercafé Overbetuwe: hartenkreten mensen met dementie

Foto: Alzheimer café Overbetuwe

ELST – Iedereen wil graag goed begrepen worden. Zo ook mensen met dementie. Tijdens het Alzheimercafé van dinsdagavond 12 maart vertelt Willeke van Aken, trainer van Stichting Alzheimer Nederland, wat er gebeurt in het brein van iemand met dementie.

Het Alzheimercafé Overbetuwe vindt plaats in basisschool Stap voor Stap aan de Kruisakkers 3 te Elst.

Hartenkreten

Het gedrag van iemand met dementie verandert. Telkens is het opnieuw aftasten wat een prettige wijze van benaderen is om in een goede harmonie om te kunnen gaan met  je partner, familielid of naaste. Het helpt om er meer van te weten waarom iemand onrustig is. Het verlaagt de stress in de relatie. Dit Alzheimercafé is een avond met ook aandacht voor de persoon naast diegene met dementie.

Willeke biedt tips en tricks om op een fijne manier interactie met iemand met dementie te kunnen hebben. Met herkenbare voorbeelden uit de praktijk biedt de informatie van deze avond een houvast om ook de aandacht te kunnen behouden voor de mooie dingen.

De avond duurt van 19.30 tot 21.00 uur. De koffie en thee staan klaar vanaf 19.00 uur. Graag vooraf aanmelden. Dit kan door een mail te sturen naar: [email protected] of telefonisch bij de coördinator: tel.: 06 363 24 778.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen