Bente Tijssen uit Herveld is de nieuwe kinderburgemeester

Huidig kinderburgemeester Kate Janssen, Bente Tijssen en de burgemeester
Huidig kinderburgemeester Kate Janssen, Bente Tijssen en de burgemeester
Foto: Walter Sietinga

Bente Tijssen uit Herveld is voor het komende jaar gekozen als nieuwe kinderburgemeester. Op maandagochtend 10 juni werd ze verrast met dit leuke nieuws op haar school, de Clara Fabricius School, door burgemeester Patricia Hoytink-Roubos en kinderburgemeester Kate Janssen.

Dit jaar reageerden tien kinderen uit alle groepen zeven van gemeente Overbetuwe op de vacature van kinderburgemeester. Zij stuurden een sollicitatieformulier waarin ze over zichzelf vertelden, wat zij belangrijk vinden en waarom zij kinderburgemeester willen zijn. De selectiecommissie bestond uit een raadslid, een beleidsmedewerker en de burgemeester. Zij nodigden zes kinderen uit voor een sollicitatiegesprek.

Keuze voor Bente

Na deze leuke en bijzondere gesprekken is Bente Tijssen tot nieuwe kinderburgemeester gekozen. Bente viel op door haar toelichting op een aantal doelen die ze aandacht wil geven. Zo vindt zij het belangrijk dat speelplekken veilig en hondenpoepvrij zijn of worden. Ook wil Bente onderzoeken in welke vorm kinderen meer mee kunnen denken met volwassenen in gemeente Overbetuwe. “Hoe meer meningen van kinderen, hoe beter!”

Planning

Op woensdagmiddag 19 juni wordt er feestelijk afscheid genomen van de huidige kinderburgemeester Kate en wordt Bente officieel geïnstalleerd als nieuwe kinderburgemeester. Kate heeft aandacht besteed aan twee van haar speerpunten; de introductie van een Jeugdlintje en -vrijwilligersprijs en acties om ‘Overbetuwe Schoner’ te maken.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen