Dijk Wolferen-Sprok vermoedelijk 12 juli weer toegankelijk

Foto: Waterschap Rivierenland

Het ruim dertien kilometer lange dijkversterkingsproject Wolferen-Sprok aan de noordzijde van de Waal is bijna gereed. Waarschijnlijk kan de dijk op vrijdag 12 juli 2024 aan het eind van de werkdag volledig worden opengesteld.

Een jaar eerder

Dit is ruim een jaar eerder dan gepland. Waterschap Rivierenland heeft vroegtijdig de samenwerking met een bouw- en ontwerpteam (bouwcombinatie De Betuwse Waard – Dura Vermeer, GMB en Ploegam) opgezocht. Zo zijn er betere uitvoerbare plannen ontstaan.

Bouwcombinatie De Betuwse Waard startte in september 2021 met de uitvoering. Wat rest zijn inrichtingswerkzaamheden op bepaalde delen bij Andelst. Zoals het aanbrengen van betonnen banden, grasbetontegels en markering. Deze werkzaamheden zijn in het kader van de Gastvrije Waaldijk en worden in juli afgerond. Vervolgens dienen er nog diverse dijkpercelen te worden ingezaaid ten westen van de A50.

Hoogwaterbeschermingsprogramma

Dijkversterking Wolferen-Sprok is onderdeel van het Hoogwaterbeschermingsprogramma. Hierin werken de waterschappen en Rijkswaterstaat samen aan de grootste dijkversterkingsoperatie sinds de Deltawerken. Minimaal 2.000 km dijken worden versterkt vóór 2050, waarvan 400 km in het gebied van Waterschap Rivierenland. Op dit moment heeft het waterschap vier dijkversterkingsprojecten in uitvoering en drie in voorbereiding.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen