112

Aanhouding met wilde achtervolging na woninginbraak door politie

Twee auto's in de sloot na achtervolging
Twee auto's in de sloot na achtervolging
Foto: Instagram politie Overbetuwe

Elst – Politie Overbetuwe laat op hun Instagram weten dat ze woensdag in Elst twee vrouwen van 28 en 33 jaar hebben aangehouden na een achtervolging. De vrouwen worden verdacht van het plegen van een inbraak aan de Morgenster in Elst. De buit werd aangetroffen na een achtervolging van beide dames.

De politie is op zoek naar getuigen; heb jij iets gezien?

Melding verdachte situatie

Eerder op die woensdag zijn de twee dames gezien in de wijk Westeraam. De situatie was verdacht genoeg om deze door te geven aan de wijkagenten. Zij deelden deze informatie met collega’s en kort daarop is in de wijk een voertuig gezien dat mogelijk betrokken was. De auto, een grijze Peugeot met een Frans kenteken, werd daarop gevolgd door agenten. Bij het zien van de politie gingen ze er met hoge snelheid vandoor. Daarbij maakten ze gevaarlijke verkeersmanoeuvres door de Koninginnebuurt in Elst.

Bij het kruispunt met de Hollanderbroeksestraat raakte de politieauto de verdachte auto kort aan. De verdachte auto strandde enkele honderden meters verderop in een sloot. De politieauto raakte ook van de weg en belandde deels in de sloot. Niemand raakte daarbij gewond. De agenten hebben twee vrouwen aangehouden. Er is gezocht naar een mogelijke derde verdachte maar dat heeft niets opgeleverd.

De buit is teruggevonden en inbeslaggenomen. De auto waarin de vrouwen reden is inbeslaggenomen voor verder onderzoek. Forensisch rechercheurs doen onderzoek naar de buit en auto. De politie heeft gisteravond een buurtonderzoek gedaan. Inmiddels weten ze dat de aangetroffen buit afkomstig was van een inbraak die gistermiddag is gepleegd aan de Morgenster in Elst.

Getuigen gezocht

De recherche komt graag in contact met mensen die mogelijk getuigen zijn geweest op cruciale momenten:

  • Heb je woensdagmiddag iets gezien van de inbraak in een woning aan de Morgenster in Elst?
  • Weet jij hoeveel mensen in deze achtervolgde auto zaten?
  • Ben je in het bezit van camerabeelden?

Dan hoort de politie dat graag. Neem contact op via 0900-8844 als je kunt helpen met dit onderzoek.

Bron: Instagram politie Overbetuwe

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen