112

Ouderen krijgen phishingmails van oplichters over boosterprik

Foto: Mohammed Hassan, Pixabay

Ouderen in Nederland ontvangen de laatste paar dagen mails van oplichters, die proberen hun bankgegevens in handen te krijgen.

In de mail staat dat ouderen verplicht zijn om een boosterprik te halen, en dat ze een afspraak kunnen maken door op een link in de mail te klikken en in te loggen bij hun bank. Die banksite is nagemaakt. Het is niet bekend hoeveel mensen in de oplichtingspoging zijn getrapt.

Nooit via de mail

GGD GHOR Nederland heeft dinsdag gewaarschuwd voor de phishingmails. Mensen worden nooit per mail uitgenodigd voor een vaccinatie, zegt de koepel van de regionale gezondheidsdiensten. Die voegt eraan toe dat elke prik vrijwillig is, en dat er geen enkele reden is om bij een bank in te loggen, omdat vaccinatie gratis is.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen