112

Vijf onderscheidingen voor brandweer Heteren

Heteren – Vijf brandweermannen zijn samen al 155 jaar in dienst van het brandweerkorps in Heteren. Burgemeester Patricia Hoytink-Roubos gaf aan ieder van hen een onderscheiding.

De brandweeronderscheidingen zijn uitgereikt tijdens het afscheidsfeest van Joop Hoogakker. Joop gaat na 50 jaar trouwe dienst met pensioen. Zijn collega’s maakten er een feestelijke aangelegenheid van waarbij deze jubilaris met de brandweerwagens van de kazerne thuis is opgehaald. Ze reden een rondje door Heteren heen en en leverden Joop bij zalencentrum De Bongerd af waar hij onthaald is door zijn team met hun partners. De avond stond in het teken van ontmoeten, elkaar te spreken, gezellig samen met de partners onder het genot van een hapje en drankje. Even met elkaar ontspannen voor de inspanning die de brandweer dag en nacht prestatie leveren voor anderen.

brandweeronderscheidingenUitreiking brandweeronderscheidingen

In het team van brandweer Heteren zijn 5 jubilarissen. Daar hoort natuurlijk een brandweeronderscheiding bij. Burgemeester Patricia Hoytink-Roubos heeft de eer gekregen om deze persoonlijk te overhandigen. In haar toespraak komt haar waardering voor de alle brandweerposten binnen de gemeente Overbetuwe.

“Jullie zijn er wanneer anderen in nood zijn en helpen zelfs onder de meest gevaarlijke omstandigheden. Brandweerlieden gaan binnen in situaties waar anderen voor weg vluchten. Ik ben trots op jullie!”

Brandweer is niet voor iedereen weggelegd. Als je bij de brandweer werkt, kan je altijd worden opgeroepen, waar je ook bent of wat je ook doet. Je kunt situaties tegenkomen die veel van je vergen. De partners hebben hierin de belangrijke taak om ruimte te bieden en de ondersteuning om het werk van brandweer te kunnen blijven doen. Dat blusgroep in Heteren een zeer goed team heeft bleek tijdens de brandweerwedstrijd in Zevenaar waar ze de eerste prijs wonnen.

brandweeronderscheidingenJubilarissen

Voor 20 jaren van trouwe dienst kregen Patrick van Alst en Dennis van Alst een onderscheiding. André Huiberts zit al 30 jaar bij de brandweer. Roberto Heijmans heeft 35 dienstjaren achter de rug en Joop Hoogakker maakt zijn carrière af met 50 jaar als brandweerman in Heteren. Samen vertegenwoordigen de mannen 155 brandweerjaren. Joop kreeg nog een aanvullende dankbetuiging van de burgemeester en een staande ovatie van alle aanwezigen. Hij ontving een van de zeldzamere brandweeronderscheiding, aangezien er niet veel zijn die 50 jaar bij de brandweer volmaken.

Brandweeronderscheidingen

De brandweer kent een onderscheiding voor trouwe langdurige brandweerdienst. Sinds 28 oktober 2021 is deze onderscheiding bij Koninklijk Besluit ingesteld. De onderscheiding bestaat uit een modelonderscheiding , baton en oorkonde die samen worden toegekend. Er zijn onderscheidingen voor 121/2, 20, 25, 30, 35, 40, 45 en 50 jaar brandweerdienst.

De onderscheiding voor 20 jaar bestaat uit: bronzen brandweerkruis in een rode kleur, met kroon. De onderscheiding voor 30 jaar bestaat uit: verguld brandweerkruis in een witte kleur, zonder kroon. De 35 jaar onderscheiding bestaat uit: verguld brandweerkruis in een witte kleur, met kroon. De onderscheiding voor 50 jaar bestaat uit: verguld brandweerkruis in een witte kleur, met lauwerkrans. En bij alle onderscheidingen hoort een uniformbaton en oorkonde.

brandweeronderscheiding

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen