112

Politie arresteert twee voortvluchtigen na woninginbraak

Foto: DM van Hellesem

Elst – Een woninginbraak vond plaats op dinsdag 22 augustus ’s avond laat aan de Grote Molenstraat in Elst. Dit laat de politie weten op hun Instagram. Door snel onderzoek werd het voertuig van de verdachten niet veel later gespot op de A12.

Na het geven van een stopteken werden de twee inzittenden rond 01:00 uur aangehouden in Ede. Het gaat om twee mannen uit Amsterdam van 30 en 38 jaar oud. Het duo zit nog altijd vast en de politie bekijkt of ze mogelijk betrokken zijn geweest bij meer inbraken in de omgeving.

Buit uit de auto gegooid

Nadat de politie het voertuig een stopteken gaven, gooiden de verdachten verschillende goederen uit het voertuig. Het bleek te gaan om sieraden die waarschijnlijk zijn buitgemaakt. Naast de sieraden werd er ook een groot, contant geldbedrag in beslag genomen.

Weet wat te doen bij woninginbraak

Je weet vaak zelf het beste wanneer er iets niet klopt in de buurt. Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen loert bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan je weet dat de bewoners op vakantie zijn. Wanneer je dan 112 belt, kan de politie wellicht heel snel een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden! Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer je getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. Dus ook wanneer je een verdachte situatie signaleert waarbij de politie een misdrijf kan voorkómen. Tips en meer informatie, vind je op deze link.

 

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen