Kinderen lopen Lampionnenoptocht St. Maarten

Foto: Wikimedia commons

Het sint-maartensfeest wordt op 11 november, of soms de avond ervoor, gevierd in sommige streken van België, Nederland, Noord-Frankrijk, sommige Duitstalige gebieden, Hongarije en op Sint Maarten.

Het is de naamdag van Martinus van Tours en wordt ook wel Sint-Martinus, Sinter Merte of Sinte-Mette genoemd. De invulling die aan dit feest gegeven wordt verschilt van streek tot streek.

Over de ontstaansgeschiedenis van het feest wordt veel gespeculeerd. Vaak wordt verondersteld dat het feest teruggrijpt op een Germaans winterfeest, maar ook een zuiver kerkelijke oorsprong is mogelijk. Wel duidelijk is dat de ontwikkeling tot een algemeen, door alle gezindten gevierd, volksfeest tamelijk recent is. (Bron:Wikipedia.)

Diverse kinderen doen mee aan de St. Maarten lampionnenoptocht. Haal op tijd het lekkers in huis!

Westeraam Elst

Maandag 11 november, 2019 van 17:15 tot 18:15. LocatieRoute door Westeraam, plein Bredeschool De Zon. Organisatie:  De Kikkerkoning Kinderopvang BV.

Grote Kerk Elst

Maandag 11 november, 2019 van 18:00 tot 20:00. Locatieroute rondom de Grote Kerk in Elst , St. Maartensstraat Elst. Organisatie: Protestantse Gemeente Elst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen