112

Koninklijke Onderscheiding voor vrijwilligers brandweerpost Zetten

Burgemeester Patricia Hoytink-Roubos reikte maandag 27 januari zes Koninklijke Onderscheidingen uit aan leden van de vrijwillige brandweer van de brandweerpost Zetten. Zij werden benoemd als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De zes leden van de vrijwillige brandweer kregen de Koninklijke Onderscheiding opgespeld vanwege hun langdurige verdiensten voor de brandweer in de gemeente Overbetuwe.

Bomvolle zaal en uit volle borst meegezongen

De uitreiking werd gehouden in de brandweerkazerne van Zetten. Familie en vrienden van de mannen die genomineerd waren, genoten van een hapje en een drankje. Burgemeester Patricia Hoytink-Roubos sprak in haar toespraak iedere brandweerman aan over zijn verdiensten en spelde daarna de onderscheiding op. Trotse familieleden hadden elk een persoonlijke videoboodschap opgenomen, welke later op de avond afgespeeld werd. Voordat het feest losbarstte ,werd nog uit volle borst het brandweerlied van Zetten gezongen. Vooral moeder Polman glunderde toen haar zoon Piet de onderscheiding uit handen van de burgemeester opgespeld kreeg.

Deze brandweermannen ontvingen een Koninklijke Onderscheiding

De heer Marinus Bunt (22 jaar actief)
De heer Henk Doeleman Sr (34 jaar actief)
De heer Henk Doeleman jr. (21 jaar actief)
De heer Ap Kruk (40 jaar actief) (hij kreeg een brandweer-onderscheiding voor 40 jaar dienst en een Koninklijke Onderscheiding)
De heer Piet Polman (37 jaar actief)
De heer Herman Winnemuller (34 jaar actief en woonachtig in de gemeente Neder-Betuwe)

Hoofdofficier van dienst

Diezelfde avond ontving mevrouw Yntema ook haar diploma voor het behalen van het examen hoofdofficier van dienst.

Overbetuwe Nieuws feliciteert iedereen van harte!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen