Heteren kampt met zwerfafval

Foto: Marta Ortigosa via Pexels

HETEREN- Heteren heeft veel overlast van zwerfafval. De omgeving bij de Plas en de glasbakken, afvalbakken zijn populaire plekken om  afval te dumpen.

In Heteren wordt op diverse plaatsen afval achtergelaten. Glas dat niet meer in de glasbakken past, wordt niet mee terug naar huis genomen. Tijdens de NLDoet-dag werden vijftien vuilniszakken gevonden. Bij de skatebaan is zwerfafval gesignaleerd.

Samen schoon

Het zijn niet altijd kinderen of jongeren, die hun troep niet opruimen. Volwassenen kunnen zich ook misdragen. HeterenSociaal roept de ouders op om met de kinderen hierover te praten en aan de volwassenen wordt gevraagd om de spullen weer mee naar huis te nemen, als deze niet in de afvalbakken passen. Als iedereen afval van straat opraapt en netjes weggooit, dan blijft Heteren een stuk schoner.

Nieuw initiatief

HeterenSociaal heeft het initiatief genomen om dorpsgenoten te betrekken om het zwerfafval- probleem aan te pakken. De coördinator zwerfafval van de gemeente Overbetuwe is uitgenodigd om mee te doen. Na de vakantie zal besproken worden, hoe het zwerfafval aangepakt kan worden. Door het stimuleren van gedragsverandering en bij voorkeur zonder boetes.

Bron: HeterenSociaal

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen