Basiscursus Imkeren start in januari 2021

Bijenhouden leren met de cursus
Bijenhouden leren met de cursus
Foto: Overbetuwe Nieuws

WAGENINGEN- Lijkt bijenhouden iets voor jou? De Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV) start in januari met de basiscursus Imkeren in Wageningen. Daarin leer je de basis van bijenhouden en kan je naderhand zelf aan de slag als imker.

De theorie-avonden starten is op 7 januari 2021 in het Bijenhuis en de praktijklessen worden in april gegeven, op verschillende buitenlocaties. De precieze data van de buitenlessen worden pas kort van tevoren doorgegeven, omdat de lessen de dynamiek van de bijenvolken volgen. Na afloop ontvang je een diploma

Bijenhouden

Alle aspecten om zelfstandig bijenhouden komen tijdens de basiscursus aan bod, zowel in theorie als praktijk. Bijenteeltleraar Els Voorbij start op 7 januari met acht avonden theorie op de donderdagavonden in Wageningen. De laatste theorieles is op 4 maart. Het praktijk gedeelte, dat bestaat uit negen á tien lessen, start omstreeks 1 april. De meeste lessen hiervan worden in het weekends gegeven, op diverse buitenlocaties. De lessen worden soms ook ’s avonds gegeven, afhankelijk van het weer en dat is altijd in overleg. Rondom de zwermtijd, in mei en juni, zijn de meeste lessen. De laatste les valt in augustus. Regelmatig bijwonen van de lessen is een van de voorwaarden voor het diploma!

Prijs afhankelijk van grootte groep.

De regels van de coronamaatregelen worden tijdens de lessen in acht genomen. Pas na het begin van de cursus zal het duidelijk kan worden of en welke regels gaan gelden voor de praktijklessen. De grootte van de groep wordt daarop aangepast en als slechts aan één of twee cursisten tegelijk les kan worden gegeven, dan valt de prijs voor de cursus hoger uit.

Meer informatie

Je kunt je voor de cursus opgeven via NBV Basiscursus Imkeren. Er zijn nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De cursus wordt georganiseerd vanuit de afdeling De Rijnstreek. De locatie voor de theorielessen is in het Bijenhuis aan de Grintweg 273 in Wageningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen