Driels Oud Neijs; Ons Dorp Driel in 1967

Foto: Still uit video Ons Dorp

Driel – Het voorjaarsnummer van het geschiedkundig bulletin: Driels Oud Neijs, schetst het memorabele verleden van drie markante Drielse gebouwen. Een van de onderwerpen gaat over Ons Dorp Driel uit 1967

Ons Dorp Driel in 1967

De TV-serie Ons Dorp van Omroep Gelderland neemt de kijker mee terug naar de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw. De jaren waarin de Enschedese ondernemer Johan Adolfs en zijn filmers met Paillard Bolex-camera’s stad en land afreisden om dorpsfilms op te nemen. Een periode die deels onbezorgdheid en onbevangenheid uitstraalt terwijl er ook aangepakt moest worden. Een tijdperk waarin de dorpen en kleine steden besloten en gelukkige gemeenschappen lijken waar iedereen elkaar kent en groet.

De film van Driel werd op donderdag 9 januari uitgezonden en werd namens de Historische Kring Driel becommentarieerd door Thea van Rijsewijk. Bekijk hier de aflevering Ons dorp Driel in 1967.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen