Natuur- en milieuorganisaties teleurgesteld over landbouwakkoord

Foto: Petra Scheutjens

Natuur-, milieu- en enkele agrarische organisaties zijn “uiterst teleurgesteld” over het vrijdag gesloten Europese landbouwakkoord, laten ze weten in een gezamenlijke verklaring.

“Ondanks alle beloften wordt het budget van honderden miljarden euro’s, afkomstig van de Europese belastingbetaler, wederom niet gebruikt voor de vergroening van de landbouwsector”, stellen ze.

Landbouwakkoord

De EU-landen en het Europees parlement zijn het eens geworden over de verdeling van landbouwsubsidies. De Europese inkomenssteun voor boeren wordt voor 20 tot 25 procent afhankelijk van hoe duurzaam ze te werk gaan. Maar dat vinden de natuur- en milieuorganisaties te weinig.

“Dit betekent een voortzetting van het huidige landbouwbeleid waarbij intensieve, grootschalige landbouw wordt bevoordeeld, met alle schadelijke gevolgen voor natuur, milieu en klimaat”, schrijven ze. Volgens hen komt het nu op de de individuele lidstaten aan om het Europese geld in hun eigen land toch zo duurzaam mogelijk in te zetten.

De verklaring is afkomstig van LandschappenNL, Vogelbescherming Nederland, Natuurmonumenten, Wereld Natuur Fonds, SoortenNL, Milieudefensie, Greenpeace, De Natuur en Milieufederaties, Toekomstboeren, Caring Farmers, Federatie van Agro-ecologische Boeren en Stichting Demeter.

Bron: Nieuws.nl/ANP

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail:[email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden