Boerenprotest bij Smurfit Kappa Parenco is beëindigd

Foto: 112 Nieuws Wageningen

Renkum – Het boerenprotest dat sinds vanmorgen vroeg al het vrachtverkeer tegenhield bij papierfabriek Smurfit Kappa Parenco, is weer beëindigd. De boeren protesteerden hiermee tegen het stikstofbeleid.

Na een gesprek met burgemeester Schaap van Renkum besloten de boeren hun actie te staken.

Vreedzaam

De aanwezige boeren blokkeerden de toegang naar het terrein van de papierfabriek met trekkers en andere voertuigen, en zaten gemoedelijk op stoelen. De politie was aanwezig maar greep verder niet in. Na het gesprek met de burgemeester besloten ze te gaan.

In Renkum wordt via social media overwegend positief gereageerd op het protest. Inwoners klagen al langer over geuroverlast van de fabriek en staat op de 54e plek van meeste stikstofuitstoters van Nederland. Dat vooral boeren minder stikstof uit moeten stoten wordt oneerlijk bevonden. Dat het een vreedzaam protest is geweest, terwijl we op andere plaatsen in het land horen dat het uit de hand loopt, werd gewaardeerd.

Maar niet iedereen vindt de actie oké. Smurfitt Kappa Parenco had natuurlijk last en daardoor schade van het protest, ook is niet iedere inwoner te spreken over het protest. Hebben ze hun punt inmiddels niet duidelijk gemaakt?

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen