Onderzoek ‘Boeren en tuinders Overbetuwe aan het woord’

Foto: Overbetuwe Nieuws

Ondernemers hebben zorgen over hun bedrijf en de toekomst van de agrarische sector. De gemeente Overbetuwe begrijpt deze zorgen. Dat is mede de aanleiding om in september te starten met het onderzoek ‘Boeren en tuinders Overbetuwe aan het woord’.

Door met agrarische ondernemers in gesprek te gaan, wil de gemeente betere inzichten krijgen in hun uitdagingen, kansen en zorgen.

Startbijeenkomst

Als aftrap van het onderzoek is er op donderdag 21 september een startbijeenkomst. Boeren en tuinders in de gemeente Overbetuwe ontvangen per brief een uitnodiging. Je krijgt tijdens de startbijeenkomst uitleg over het onderzoek. De gemeente en LTO beantwoorden vragen die je hebt. Ook kun je er kennismaken met de coaches die met je in gesprek willen gaan.

De bijeenkomst is van 20.00 tot 22.00 uur in De Bongerd aan de Flessestraat 54 in Heteren. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar [email protected].

Gesprekken

Alle boeren en tuinders in de gemeente wordt een gesprek aangeboden met een onafhankelijk agrarisch coach. In dat gesprek krijg je alle ruimte om jouw vragen, wensen en zorgen over de toekomst te bespreken. De vier agrarische coaches werken niet bij de gemeente. In de weken na de startbijeenkomst belt een van de coaches jou met de vraag of je een gesprek wilt. Als dat zo is, plannen ze meteen een afspraak met je in.

Ben je vóór 15 november nog niet gebeld en wil je graag een gesprek? Neem dan zelf contact op met Monique te Kiefte (coach) door te mailen naar [email protected] of te bellen 06-53882433.

Rapport

De coaches vatten de gesprekken samen in een rapport over de agrarische sector in Overbetuwe. Dit is anoniem, niemand is herkenbaar. De gemeente Overbetuwe gebruikt de aanbevelingen en inzichten uit het onderzoek om te kijken wat de sector nodig heeft van de gemeente. Zo kunnen ze passend beleid maken en hun dienstverlening verbeteren. Ze verwachten dat het openbare rapport in januari 2024 klaar is. Dit koppelt de gemeente terug naar de deelnemers aan het onderzoek en de agrarische sector.

Meer informatie

Neem voor vragen aan de gemeente contact op met Miles Copping, door te bellen naar 14 0481 of door te mailen naar [email protected]. Heb je een vraag aan de coaches? Neem dan contact op met Monique te Kiefte, telefoon 06-53882433 of e-mail [email protected].

Bron: Gemeente Overbetuwe

Lees ook: Gemeente Overbetuwe start onderzoek onder boeren en tuinders

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen