Na de vakantie weer lekker en gezond in je vel?

Foto: Silviarita, Pixabay

Partnercontent – Op vakantie is je voedingspatroon anders dan je normaal gesproken eet. Je geniet wat meer van een croissantje of stokbrood en neemt het niet zo nauw met de hoeveelheid groente die je binnen krijgt.

Heel normaal want daar is het immers vakantie voor toch?! Even tot rust komen en nergens aan denken en je alleen druk maken over wanneer je moet omdraaien zodat je egaal bruin wordt.

Door Claire Leeuw

Maar je bent nu weer een tijdje terug en merkt dat je het lastig vindt om weer een gezond voedingspatroon op te pakken. Ik geef je graag wat tips om het voor jezelf makkelijk te maken zodat jij je binnen de kortste keren weer fit voelt!

Voldoende groente

Eet minimaal 300 maar nog liever 500 gram groente per dag. Dit hoeft natuurlijk niet in een maaltijd te passen maar denk ook eens aan geraspte wortel door je havermout of een zelfgemaakte soep voor bij de lunch. Soep vind ik super fijn omdat je hier in een keer veel groente mee binnen krijgt. Mijn favorieten: courgettesoep, tomaten/paprika soep, pastinaaksoep.

Water drinken en Keltisch zeezout

vakantieDrink 30ml water per KG lichaamsgewicht en voeg eventueel wat Keltisch zeezout toe. Door Keltisch zeezout te gebruiken krijg je direct meer mineralen binnen plus het heeft een positief effect op je zuur-base balans. Zuur-base balans is de PH waarde in je bloed en die wil je zo optimaal mogelijk hebben om afvalstoffen kwijt te raken.

Een lekkere smoothie

Start je dag eens met een smoothie! En dan geen smoothie met alleen maar fruit maar voeg eens wat groente toe zoals courgette, spinazie, andijvie of avocado. Dit zijn milde groentes maar zorgen er wel voor de je bloedsuikerspiegel niet te snel stijgt. Wanneer je alleen maar fruit smoothies drinkt heb je de kans dat je insuline te snel gaat pieken. Eventueel wat noten of zaden toevoegen kan natuurlijk ook.

Intermitted fasting

Doe eens een tijdje aan intermitted fasting. Intermitted fasting wilt zeggen dat je 8 uur per dag wel eet en de rest van de dag niet. Zo krijgt je spijsvertering even rust en voorkom je dat je de hele dag door aan het eten bent. Eet bijvoorbeeld alleen tussen 11:00 en 19:00 uur of 12:00 en 20:00 uur. De 16 overige uren mag je wel koffie, thee en water drinken.

Ben je een vrouw pas dan wel op dat je dit niet te lang doet. 16 uur niet eten kan ook een stressreactie op je lichaam geven en je hormonen uit balans brengen. Mocht je dit willen proberen doe het dan 4 of 5 dagen in de week en de rest van de tijd eet je gewoon zoals je altijd deed.

Niet te streng

Wees niet te streng voor jezelf: ook na de vakantie kan je best nog genieten van lekker eten en probeer dan ook niet meteen 100% super gezond te gaan eten. Door te veel druk op jezelf te leggen veroorzaak je onnodige stress en stress zorgt er weer voor dat je een gezonde leefstijl niet kunt volhouden. Begin dus met kleine stapjes en verbeter je voedingspatroon elke dag met 1%. Zo heb je na 90 dagen toch 90% verbetering te pakken!

Kom je er zelf niet uit en wil je graag hulp dan kan ik je uiteraard verder op weg helpen. Neem een kijkje op mijn website en stuur mij gerust een berichtje.

vakantie, Orthomoleclaire

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail:[email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen