Oekraïense proeverij op Hemelvaartsmarkt Zetten

Foto: Freedom for Ukraïne

Zetten – Iedereen die kennis wil maken met de veelzijdige Oekraïense keuken kan op donderdag 26 mei terecht op de Hemelvaartsmarkt in Zetten.

Op het horecaplein van Sethone Cateraars en Brave Hendrik presenteert stichting Freedom for Ukraine twee Oekraïense gerechten.

Borsch en shuba

Naast de drankjes van Brave Hendrik en de specialiteiten van Sethone Cateraars vallen twee gerechten op tijdens de Zettense jaarmarkt: bietensoep borsch en shuba, een kleurrijke haringsalade. “Het zijn allebei Oekraïense klassiekers, ik maak ze thuis heel vaak”, vertelt de Oekraïense Valentyna Fonteijn. Begin maart ontvluchtte zij samen met haar Nederlandse man André, hun twee jonge dochters en haar moeder Elena het oorlogsgeweld in haar thuisland.

De gerechten worden door Valentyna zelf bereid in de professionele keuken van Sethone Cateraars, volgens traditioneel recept. Een groot deel van de ingrediënten is gesponsord door boeren en bedrijven uit de regio en daarbuiten. De volledige opbrengst van de verkoop van de borsch en shuba gaat naar Freedom for Ukraine, de stichting die André en Valentyna onlangs hebben opgericht. Vanuit hun tijdelijke verblijfadres in Zetten bieden ze hulp aan hun thuisland, onder meer door (medische) hulpgoederen en transporten te organiseren.

De Hemelvaartsmarkt in Zetten wordt van 11.00 tot 17.00 uur gehouden op het Julianaplein. André en Valentyna Fonteijn zijn die dag ook aanwezig. Meer informatie over Freedom for Ukraine is te vinden op freedomforukraine.nl.

De sponsoren van de ingrediënten zijn onder meer: Vleeschhouwerij in Zetten, Maassen Eieren in Homoet, Fishplanet in Barneveld, Maatschap Jippes in Nagele en Landwinkel Versluis in Emmeloord.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen