Nomineer een (voedsel)held voor de Gelderse Waarde-Ring 2025

27 jun , 20:55 Eten
salade ritae via pixabay
RitaE via Pixabay

Ken je iemand die zich inzet voor een sterke band tussen boer tuinder en burger? Iemand die zich met hart en ziel inzet voor eerlijk en lokaal eten – en daar best een beetje meer waardering voor mag krijgen?

Nomineer diegene voor de Gelderse Waarde-Ring. De Waarde-Ring is een blijk van waardering voor mensen die het verschil maken – van grond tot mond. De uitreiking is onderdeel van De Week van Ons Eten. Het evenement valt dit jaar op 4 oktober en loopt tot en met 11 oktober.

Van grond tot mond: geef je waardering door

Tijdens De Week van Ons Eten zetten verschillende provincies bijzondere mensen in het zonnetje. Ook Gelderland doet mee. De provincie reikt 3 Waarde-Ringen uit, aan mensen die het afgelopen jaar hebben bijgedragen aan de verbinding tussen producent en consument.

Dat kunnen boeren, tuinders of telers zijn, maar ook docenten, bakkers, chef-koks, bestuurders of bevlogen vrijwilligers. Iedereen die zich inzet voor het versterken van ons voedselsysteem komt in aanmerking.

Weet jij iemand?

Laat het weten en dien een nominatie in, dit kan tot 31 juli 2025. Want het is mooi – en nog mooier als je het uitspreekt. 

Nomineren doe je hier. Dat kan tot 1 augustus 2025

Nomineren in 3 categorieën

Er zijn 3 verschillende categorieën waarin je iemand kan nomineren. Hieronder lees je wat de categorieën zijn en welke kenmerken daarbij horen.

Educatie held

De meest bijzondere en inventieve educatieboer, docent, schooldirecteur, inspirator die met veel passie voedselbewustwording realiseert bij zowel jongeren en of ouderen. Personen in deze categorie beoordelen ze op de mate waarin hij/zij bijdraagt aan kennisoverdracht, door inspiratie en voedseleducatie gericht op jongeren en/of volwassenen. 

Innovatieve voedselondernemer

De creatieve ondernemer, pionier, veranderaar met een verfrissende aanpak voor een toekomstbestendig bedrijfsmodel met aandacht voor food & tech (technische innovatie) en/of verbinding boer & burger (sociale innovatie). Personen in deze categorie beoordelen ze op de mate waarin hij/zij vernieuwing brengt in de markt én in staat is continuïteit te borgen voor de onderneming (toekomstbestendigheid). Van toepassing voor start-up én grow(n)-up ondernemers.  

Culinaire verbinder

De pure smaakmaker, chef, bierbrouwer, kaasmaker, bakker, wijnboer. Personen in deze categorie beoordelen ze op de mate waarin hij/zij ingrediënten verwerkt tot smaakvolle producten/gerechten met passie voor ambacht, pure ingrediënten en samenwerking met lokale makers. 

♦♦♦

·         Blijf op de hoogte via FacebookInstagramXBluesky  of via de nieuwsbrief, inschrijven kan ook onderaan deze pagina.

·         Lokaal(pers)bericht of evenement insturen? Dat kan via [email protected].

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].