Expositie van kleurrijke schilderijen en poëtische beeldhouwwerken

Foto: Galerie De Sleedoorn

Zetten – Galerie de Sleedoorn organiseert een bijzondere expositie van grote vrolijke schilderijen van Henny van Daalen en romantische beeldhouwwerken van Ryet van Dijk.

De kunstenaars zijn beide lid van de kunstenaarscollectief Het Venster en kennen elkaar al vele jaren. Door ontmoetingen en gesprekken kwamen zij tot dit gezamenlijke project, dat verrassende resultaten heeft opgeleverd. Inspirerend voor hen is het beeldhouwwerkenmateriaal waarmee gewerkt wordt, de vorm, de structuur en de individuele emotie die daardoorheen sijpelt. Het plezier in het maken en de vruchtbare samenwerking kunt u zelf ervaren in deze expositie.

Ryet van Dijk

Ryet van Dijk werkt al 15 jaar met Toscaans marmer en albast. Zij maakt poëtische, romantische beelden. Uit de harde en stoere steen komen zachte en ronde menselijke vormen tevoorschijn. Deze tegenstelling tussen hard en zacht is kenmerkend voor haar werk.

beeldhouwwerkenHenny van Daalen

Henny van Daalen schildert vormen en structuren zonder vooropgezet doel. Dat er meestal mensfiguren opdoemen is een gegeven, maar zeker geen uitgangspunt. De schilderijen worden uit meerdere lagen opgebouwd en zijn zeer kleurrijk. Al deze verflagen samen maken een vertelling zichtbaar.

Voor deze expositie hebben de kunstenaars unieke, feestelijke producten in kerstsfeer gemaakt, leuk als cadeautje!

De expositie is te zien van 26 november tot en met 19 december aan de Hendrik Piersonstraat 11b in Zetten. Kom genieten van deze prachtige expositie. Galerie de Sleedoorn is geopend op vrijdag- zaterdag- en zondagmiddag van 14.00-17.00 uur, zie sleedoorn.nll.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen