Expositie Herveldse en Valburgse kunstenaar

Kunst van Gerard Neijenhuis
Kunst van Gerard Neijenhuis
Foto: Gerard Neijenhuis

Regio – Twee kunstenaars uit Overbetuwe exposeren in het prachtige oude kerkje in Ressen tijdens het Open Monumentenweekend van 10 en 11 september van 11.00-17.00 uur.

Behalve van de middeleeuwse architectuur kun je genieten van de bijzondere expositie van bronzen beelden van Gerard Neijenhuis uit Herveld en keramiek van Nienke Faber uit Valburg.

Gerard Neijenhuis

Gerard Neijenhuis maakt glanzend gepolijste bronzen beelden geïnspireerd op geometrische vormen in de natuur. Het zijn de zichtbare maar soms ook voor het blote oog onzichtbare structuren van bijvoorbeeld zaden of plantencellen die hem inspireren. Deze, vaak geheimzinnige geometrische vormen gebruikt Neijenhuis als uitgangspunt en werkt vervolgens toe naar zijn eigen specifieke constructies. Hierbij komen fantasie en techniek samen. De afwerking varieert van glanzend gepolijst tot zachte, matte vlakken.

Nienke Faber

Het keramisch werk van Nienke Faber is ingetogen en stevig. De sterke, sierlijke lijnen van de vrouwentorso en de speciale textuur geven tederheid prijs. De vorm is vereenvoudigd en staat symbool voor de mens, voor trots en liefde. In haar werk creëert Nienke Faber een sfeer van archeologische vondsten met een verweerde uitstraling. Hier lijken begrippen als oud en nieuw met elkaar verbonden. Zij toont hier ook enkele schilderijen en stenen beelden.

Het kerkje is een van de monumentale panden, werkplaatsen/ateliers waar de kunstroute in het stromengebied van de Gelderse Poort langs voert. Het Kunstcollectief Gelderse Poort organiseert deze kunstroute met maar liefst 80 beeldende kunstenaars. Meer informatie over de kunstroute en de deelnemende kunstenaars is te vinden op Kunst Collectief Gelderse Poort.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen