Experimentele expositie en performances ‘Na Taal Noch Teken’ in Zetten

Foto: Galerie de Sleedoorn

Zetten – In Galerie de Sleedoorn is een bijzondere en aansprekende expositie ‘Na Taal Noch Teken’ te zien van vier studenten van ArtEZ Arnhem. Deze expositie is vanaf 25 november tot en met 18 december 2022 te zien en te beleven.

Geschreven en gesproken taal wordt in deze expositie ingezet om te communiceren door middel van verhalen. De verhalen worden verteld om gesprekken tussen bezoekers te laten ontstaan.

In ‘Na Taal Noch Teken’ komen vier verschillende kunstenaars samen die taal in hun praktijk hebben verwerkt. Het spreekwoord ‘taal noch teken geven’ impliceert dat iemand niks van zich laat horen voor een lange periode. Galerie de Sleedoorn en BEAR (Base of Experiment, Art and Research) ArtEZ hebben door corona lange tijd weinig contact met elkaar gehad en deze show is de kans om na taal noch teken dit contact weer nauwer te verbinden.

Na Taal Noch TekenYinzk, Max, Martine en Ingmar

Performancekunstenaar Yinzk concentreert zich tijdens zijn presentaties op zintuigen en gevoelens. Zijn doel is de gevoelens van bezoekers te raken, in plaats van hun rationaliteit. Max van Loon is een performancekunstenaar, rekwisieten en kostuums spelen voor hem een grote rol. In de expositie worden een aantal tentoongesteld. Door tekst bij een kunstwerk te gebruiken wordt een nieuwe laag toegevoegd. Humor is daarbij een belangrijk element.

Martine van Lubeek toont een installatie over water, schoon drinkwater, dat een dag daarvoor nog onderdeel was van een rivier, beek of meer. Het is een poging tot luisteren naar de Rijn als waterlichaam. Ingmar de Wijk verbeeldt zijn eigen interpretaties en fantasieën over alledaagse mensgemaakte objecten en omgevingen om zich heen. Het zijn met name ritmische vormen en repetitie die hem inspireren.

Na Taal Noch Teken
Yinzk

Performances

Tijdens de expositie zijn op de zondagen de volgende performances te zien:

  • Martine van Lubeek & Valerie Ludwig; zondag 27 november om 16.00 uur.
  • Yinzk; zondag 4 december om 15.00 uur.
  • Max van Loon; zondag 11 december om 15.00 uur.
  • Ingmar de Wijk; zondag 18 december om 15.00 uur.

Kom en verwonder je over ‘Na Taal Noch Teken’. Galerie de Sleedoorn is geopend op vrijdag- zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

Na Taal Noch Teken

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen