Sanering grond Vinkenhof tweede week oktober

Foto: PxHere

In verband met de plannen voor nieuwbouw van het Over Betuwe College Elst op de Vinkenhof is afgelopen jaar grondonderzoek gedaan. Daaruit bleek dat een deel van de grond gesaneerd moet worden.

Deze sanering gaat in de week van 7 t/m 11 oktober plaatsvinden. De werkzaamheden duren ongeveer 3 werkdagen. Er zijn geen (gezondheids)risico’s voor de omgeving.

Eerder onderzoek

In de gedempte sloot zijn bij het eerdere onderzoek plaatselijk stukjes asbesthoudend plaatmateriaal aangetroffen. Het dempingsmateriaal uit de sloot wordt nu geheel ontgraven en afgevoerd. Tijdens de ontgraving wordt meteen gecontroleerd of er niet gesprongen explosieven liggen. Na die controle wordt de sloot aangevuld met schone grond. Behalve de gedempte sloot worden er ook twee ‘spots’ gesaneerd waar het kopergehalte iets boven de toegestane waarde ligt. Ook die plekken worden ontgraven en direct afgevoerd.

Deskundig en gecertificeerd

Los van de ontwikkeling van het OBC Elst wordt sowieso deze sanering uitvoeren. Nu is de sanering nodig is, vindt de gemeente Overbetuwe het hun plicht om dit op te ruimen. De sanering gebeurt door deskundig en gecertificeerd personeel gedaan. Er worden diverse beschermingsmaatregelen getroffen en toezicht gehouden op het juist uitvoeren van de werkzaamheden. De begeleiding is in handen van ECG en ingenieursbureau Land.

Het plan is medio dit jaar 20 nieuwe woningen te plaatsen met als toegangsweg de Schenkelskamp. De woningen krijgen een tijdelijk karakter voor een periode van maximaal 10 jaar.

Heeft u hier vragen over, dan kunt u deze stellen via [email protected].

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen