Blog fractievoorzitter Peter de Waard; Deugen

Foto: Facbook Peter de Waard

Sociale media zijn machtige bolwerken die onder meer bepalen of we een plaatje van Zwarte Piet mogen plaatsen en of een tweet van Trump wordt verwijderd. Influencers zijn voor veel jongeren een rolmodel en een bron van informatie. Met miljoenen volgers doen ze kennelijk iets waar grote behoefte aan is.

Als volksvertegenwoordiger en schrijver van een blog kan ik alleen maar met verwondering kijken naar de populariteit van die influencers. Ook de overheid kan niet meer om ze heen en heeft ze nodig om de corona boodschap aan jongeren over te brengen. Mijn blog heeft nog wat minder impact. Ik wordt blij van iedere reactie en de opmerking van een jonge inwoner dat die ze trouw leest en soms ook zelfs leuk vindt.

De meeste mensen deugen

In de vakantie heb ik het boek “De meeste mensen deugen” gelezen. Interessant boek, met een oproep aan politici om inwoners meer bij het bestuur van hun staat of gemeente te betrekken.
Afgelopen week bespraken we in de nieuwe raadszaal van het gemeentehuis hoe we dat in Overbetuwe gaan doen. Nog best lastige en los van de vraag hoe het moet, leeft nog niet bij iedereen de overtuiging dat veel besluiten beter worden als je inwoners erbij betrekt.

Het boek gaat ook in op de rol van de media. Die zouden met negatieve beeldvorming niet bijdrage aan betrokkenheid van mensen. We hebben dus nog een lange weg te gaan en veel te doen om de inwoners en ondernemers van Overbetuwe te bereiken en te betrekken bij de beslissingen op het gemeentehuis. De intenties zijn goed, maar misschien hebben we een Anna Nooshin of Enzo Knol nodig om er een succes van te maken.

De meeste mensen deugen, maar je moet ze wel zien te bereiken.

Peter de Waard, Fractievoorzitter VVD Overbetuwe

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden