Kermis Julianaplein Zetten gesloten wegens het niet volgen corona-regels

Foto: Ben_Kerckx pixabay

Zetten – De kermis op het Julianaplein is vanavond, vrijdag 11 september, op last van burgemeester Patricia Hoytink-Roubos gesloten.

Ondanks herhaalde waarschuwingen, zowel in het voortraject naar de vergunningverlening, als donderdag en vrijdag, kwam de organisatie van de kermis de afspraken niet na die verspreiding van het coronavirus moeten voorkomen. De kermis blijft ook zaterdag gesloten.

‘Heel spijtig dat we deze beslissing moeten nemen, maar we hebben geen andere keuze’, aldus burgemeester Hoytink-Roubos. ‘We maken deze afspraken niet voor niets. Ondanks meerdere waarschuwingen en herstelmogelijkheden heeft de organisatie zich daar helaas niet aan gehouden.’ De handhavers van de gemeente Overbetuwe hebben de organisatie vanavond laten weten dat de kermis moet sluiten, en zien erop toe dat dit wordt nageleefd.

Plan van aanpak

De kermis in Zetten is de enige kermis waarvoor tot nu toe een vergunning is aangevraagd in de gemeente Overbetuwe. De gemeente was bereid om hieraan mee te werken en mee te denken over de manier waarop dit mogelijk kon worden gemaakt. Om de kermis veilig te laten verlopen, vroeg de gemeente de organisatie om een plan van aanpak met corona-maatregelen. Daarin werd onder meer afgesproken dat het terrein van de kermis afgesloten zou zijn, met één ingang en één uitgang, en dat er eenrichtingsverkeer zou worden ingesteld. Er gold een maximum aantal bezoekers van 150.

Donderdag bleek dat de organisatie het terrein niet volledig had afgezet en dat toezicht op het maximaal aantal bezoekers niet permanent aanwezig was. Daarop volgde een waarschuwing en kreeg de organisatie de gelegenheid het terrein aan te passen. Vandaag constateerden de handhavers opnieuw dat de afspraken niet werden opgevolgd: er was geen toezicht op het aantal bezoekers en het eenrichtingsverkeer werd niet gehandhaafd. Daarop restte de burgemeester niets anders dan het terrein te laten sluiten.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden