112

Noodbevel maakt einde aan blokkade bedrijventerrein Park15

Afbeelding ter illustratie
Afbeelding ter illustratie
Foto: Meistervideo, Pixabay

Oosterhout – Burgemeester Hoytink-Roubos heeft een noodbevel afgekondigd voor Park15, het bedrijventerrein ten noorden van Oosterhout. Het noodbevel droeg de daar aanwezige boeren op om de blokkade van de distributiecentra op het bedrijventerrein te beëindigen.

Aan het eind van die avond werd de blokkade inderdaad opgeheven.

Blokkade

Een groep boeren blokkeerde sinds de vroege ochtend van maandag 4 juli de distributiecentra op Park15. De blokkade was een van de acties waarmee boeren in heel Nederland hun ongenoegen uitten over het stikstofbeleid van het kabinet.

Vertegenwoordigers van die distributiecentra hebben de boeren verzocht te vertrekken. Vervolgens is een gemeenteambtenaar samen met de politie het gesprek aangegaan met de boeren, met hetzelfde verzoek.
Toen dat ook zonder resultaat bleef, heeft de burgemeester gesproken met enkele van de boeren. Ze heeft hen laten weten begrip te hebben voor de onzekere situatie waar de boeren in verkeren, maar ook aangegeven dat de blokkade de distributie van levensmiddelen ernstig belemmert. Ze heeft de boeren daarom met klem verzocht de blokkade zo snel mogelijk te beëindigen. De boeren gaven daar echter geen gehoor aan.

Lees ook: Supermarkten: al tientallen miljoenen schade door boerenblokkades

Na overleg met de politie en de officier van justitie heeft de burgemeester daarom besloten een noodbevel uit te vaardigen voor Park15. Dit noodbevel draagt de deelnemers aan de blokkade op om het gebied te verlaten en de blokkade te verwijderen.

De blokkade van de distributiecentra werd aan het eind van de avond opgeheven. Na de komst van de ME gaven de meeste deelnemers van de blokkade gehoor aan de oproep om deze te beëindigen.

Dinsdagochtend vroeg blokkeerden boeren opnieuw de toegang tot de distributiecentra op Park15. De politie is met hen in gesprek gegaan en heeft hen op basis van het geldende noodbevel opgedragen de blokkade te beëindigen. Inmiddels zijn de distributiecentra weer toegankelijk. Vanzelfsprekend blijven politie en gemeente de situatie rond Park15 nauwgezet volgen.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen