Eva draagt de kinderburgemeestersketen over aan Thijmen

Foto: Suzan

Elst – Donderdagmiddag 14 juli werd Thijmen Wien uit Oosterhout geïnstalleerd op het gemeentehuis,  vrijdag 1 juli werd Thijmen op school verrast met het nieuws dat hij de nieuwe kinderburgemeester van Overbetuwe is.

Burgemeester Patricia Hoytink-Roubos bedankte de huidige kinderburgemeester Eva Gül en sprak daarna Thijmen toe. Daarna werd de ambtsketen overgedragen en was de wisseling van de kinderburgemeester officieel. Een jaar lang zal Thijmen regelmatig met de burgemeester een aantal officiële gelegenheden bezoeken en komt hij op voor de belangen van kinderen in de Overbetuwe.

Thijmen viel in zijn sollicitatie op met zijn motto Samen Buiten. Dat gaat over activiteiten met en voor alle kinderen; arm, rijk of uit een ander land. Hij wil ook onderzoeken hoe jongeren ouderen kunnen helpen (bewegen) en er zo meer verbinding kan komen. Ook wil hij meer aandacht voor speel/sport- en beweegmogelijkheden voor de iets oudere kinderen in speeltuinen.

Afscheid Eva Gül

Donderdagmiddag is er ook feestelijk afscheid genomen van de huidige kinderburgemeester Eva Gül. Eva is er ondanks de coronamaatregelen erin geslaagd om veel van haar doelen te realiseren. Zo heeft ze met NL Doet bloemen geplant bij de senioren van de Andalhof, bakte pannenkoeken op Nationale Pannenkoekendag, legde ze de eerste steen voor een rookvrije speelplek, en nog veel meer.

De gemeente Overbetuwe wil Eva voor haar fantastische inzet bedanken en wenst Thijmen heel veel plezier!

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen