Praktijkdag The DriveXperience voor jonge rijbewijsbezitters

Foto: Gemeente Overbetuwe

Elst – Gemeente Overbetuwe organiseert de praktijkdag The DriveXperience voor jonge rijbewijsbezitters in Overbetuwe. Deze wordt gehouden op de gemeentewerf in Elst van 9.00 tot 16.00 uur. Deelname is gratis en VOL = VOL.

The DriveXperience

Deze gratis praktijkdag voor jonge autorijders t/m 24 jaar is inclusief broodjeslunch en auto’s voor o.a. gebruik op de gladde mobiele baan. De auto’s worden beschikbaar gesteld door Autobedrijf Broekhuis Opel in Elst. De cursisten hoeven dus zelf geen auto mee te brengen maar dienen wel in het bezit te zijn van een geldig autorijbewijs! De uitvoering van The DriveXperience is gefinancierd door de Provincie Gelderland vanuit het regionale werkprogramma verkeerseducatie 2022 Arnhem-Nijmegen en is vanuit de provincie Gelderland gecoördineerd.

Tijdens de praktijkdag neem je deel aan verschillende modules. Zo leer je noodstops simuleren op een gladde mobiele baan. Voel de werking van ABS remsysteem en merk hoe lang je remweg is. Ervaar ook hoe goed je al bent in het verkeer en op welke punten je jezelf nog kunt verbeteren.

Verkeersveiligheid

De gemeente Overbetuwe vindt verkeersveiligheid heel belangrijk en ondersteunt hiermee het initiatief van de Provincie om de jonge verkeersdeelnemers op deze praktijkdag te laten ervaren om zelf achter het stuur te zitten en in drie modules te laten zien hoe goed ze als jonge autorijder in het verkeer zijn en welke verbeterpunten zij wellicht nog kunnen bereiken:

  • Eerste Module: Road Xperience (praktijkrit rijden).
  • Tweede Module Track Xperience (noodstops maken op een mobiele baan).
  • Derde Module: Xperience Xchange (eigen rijervaring delen, afleiding in de auto, alcohol & drugs, omgaan met incar apparatuur).

The DriveXperienceAanmelden via de website

Jonge rijbewijsbezitters t/m 24 jaar kunnen gratis meedoen en zich aanmelden via The Drivexperience. Daar vind je ook aanvullende informatie over de inhoud van het dagprogramma. Na aanmelding krijg je alle informatie per e-mail toegestuurd. QR-reader op je smartphone? Scan dan de QR-code hiernaast en je bent meteen op de website om je aan te melden.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen en dat is onder andere goed voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen