Crisisnoodopvang bijna klaar, 31 oktober inloopavond

Foto: gemeente Overbetuwe

Elst – Inmiddels zijn de eerste opvangunits geplaatst op het terrein voor de tijdelijke crisisnoodopvang aan de Indrustrieweg. Het is de bedoeling dat de crisisnoodopvang op 1 november klaar is voor ontvangst van de eerste vluchtelingen.

Eind september stemde de Overbetuwse gemeenteraad in met de komst van een tijdelijke crisisnoodopvang voor 120 vluchtelingen.

Overvol

De asielzoekerscentra in Nederland en het aanmeldcentrum in Ter Apel zijn al geruime tijd overvol. De Rijksoverheid heeft, via de veiligheidsregio’s, alle gemeenten daarom gevraagd te zorgen voor extra opvang. Voor de Veiligheidsregio waarbinnen Overbetuwe valt, betreft dit 450 opvangplaatsen. Overbetuwe wil daarin haar verantwoordelijkheid nemen, net zoals eerder met de inrichting van de crisisnoodopvang voor Oekraïense vluchtelingen in Zetten.

Daarom realiseert de gemeente nu een tijdelijke crisisnoodopvanglocatie. De crisisnoodopvang aan de Industrieweg in Elst is drie maanden beschikbaar.

Laatste voorbereidingen

De gemeente legt momenteel de laatste hand aan de voorbereidingen voor de crisisnoodopvang. De tijdelijke units waarin de vluchtelingen een slaapplaats krijgen worden geplaatst en ook douches, toiletten, een EHBO-ruimte en algemene ruimtes voor dagbesteding krijgen een plek op het terrein. Alle units zijn tijdelijk en kunnen na afloop weer op een andere plek worden gebruikt.

Inloopavond: maandag 31 oktober

Voordat de eerste vluchtelingen aankomen, biedt Overbetuwe aan omwonenden, omliggende bedrijven en andere belangstellenden de gelegenheid om de crisisnoodopvanglocatie te bekijken.

Op maandag 31 oktober is er een inloopavond. Je bent tussen 18.30 en 20.30 uur van harte welkom aan de Industrieweg 8 in Elst

Locatiemanagers, medewerkers van de opvang, het college van burgemeester en wethouders en andere betrokkenen zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Ook kunt u de crisisnoodopvanglocatie en de voorzieningen bekijken. U kunt zelf rondlopen en er zijn ook rondleidingen. Aanmelden voor de inloopavond is niet nodig. Er is weinig parkeerruimte. De gemeente vraagt daarom om, als het kan, op de fiets, te voet of met het openbaar vervoer te komen.

Op overbetuwe.nl/crisisnoodopvang vind je meer informatie over de crisisnoodopvang. Hier kun je, je ook aanmelden voor de nieuwsbrief over dit onderwerp.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen